Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

λεξη



Η ελληνική λέξη «τοξικός» είναι η λέξη της χρονιάς για το 2018

Μια ελληνική λέξη ανέδειξε το Λεξικό της Οξφόρδης ως λέξη της χρονιάς για το 2018, που δεν είναι άλλη από το λήμμα «τοξικός».

Η λέξη προτιμήθηκε μεταξύ άλλων, καθώς κρίθηκε ότι αντικατοπτρίζει «το ήθος, τη διάθεση ή τις ανησυχίες» που καταγράφονται σε ένας συγκεκριμένο έτος, αλλά και να τονίσει ότι τα αγγλικά αλλάζουν διαρκώς.



Η ελληνική λέξη που δεν μπορεί να μεταφραστεί σε καμία άλλη γλώσσα στον κόσμο

Εκτενές αφιέρωμα σε μία ελληνική λέξη που δε μπορεί να μεταφραστεί έκανε το BBC. Η λέξη αυτή δεν είναι άλλη από την λέξη «φιλότιμο». 

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, η επίσημη μετάφραση «αγάπη για την τιμή» είναι ανεπαρκής για να συμπυκνώσει το νόημα της ισχυρής αυτής λέξης.



kolotumba: Η λέξη που μπήκε στο πολιτικό λεξιλόγιο και Ισπανών και Καταλανών

Από τη στιγμή που ο ηγέτης των Καταλανών σχισματικών, Κάρλες Πουτζδεμόν, αποφάσισε να κάνει «δημοψήφισμα» για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, άρχισαν οι συγκρίσεις με το αντίστοιχο δημοψήφισμα του 2015 στην Ελλάδα.



Η δειλία ήταν άγνωστη λέξη στην Αρχαία Σπάρτη

Ο σπαρτιάτικος στρατός ήταν, ίσως, η πιο τρομερή πολεμική μηχανή του αρχαίου κόσμου. Αυτή η πολεμική μηχανή με την απίστευτη πειθαρχεία και εκπαίδευση κατάφερνε πολύ καλά για αιώνες να καλύπτει το μεγαλύτερο και βασικότερο ελάττωμά της, που βεβαίως δεν ήταν άλλο από την αριθμητική της σύσταση.



Μαμά λέει «σ’αγαπώ» στο μωρό κοριτσάκι της και της απαντάει το ίδιο

Αυτή η μαμά και το αξιολάτρευτο κοριτσάκι της, λατρεύουν να λένε τη λέξη «σ’ αγαπώ» η μια στην άλλη. Μόλις η μαμά τραγουδά «Σ” αγαπώ», το κοριτσάκι της, η Gemma Kate, το επαναλαμβάνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!



Γιατί βλέπουμε παντού τη λέξη Ethereum και τι είναι

Αν έχετε αρχίσει να βλέπετε συχνά τη λέξη Ethereum είναι διότι είναι το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο κρυπτονόμισμα τον τελευταίο καιρό και σίγουρα ότι πιο ενδιαφέρον έχουμε δει από τη δημιουργία του bitcoin και μετά.

Πρόκειται περί μιας προγραμματιστικής πλατφόρμας η οποία συμπεριλαμβάνει μέσα της και το κρυπτονόμισμα Ether.