Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Λένιν



Τσάρος Νικόλαος ο Β’, Στάλιν και Λένιν απέκτησαν ένα… παράδοξο κοινό σημείο

Ο τσάρος Νικόλαος ο Β’, ο Ιωσήφ Στάλιν και ο Βλαντίμιρ Λένιν είναι οι τρεις ιστορικές προσωπικότητες της Ρωσίας των αρχών του 20ού αιώνα, τις οποίες συμπαθούν περισσότερο οι Ρώσοι.



Ο παππούς του Βλάντιμιρ Πούτιν ήταν μάγειρας του Λένιν και του Στάλιν

Ο παππούς του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εργάστηκε ως μάγειρας στην υπηρεσία του Βλαντίμιρ Λένιν και του Ιωσήφ Στάλιν, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους σε μια ταινία που κυκλοφόρησε σήμερα στο διαδίκτυο.



Η ταφή του Λένιν περιμένει τη συναίνεση της ρωσικής κοινωνίας

Το ζήτημα της ταφής της σορού του Λένιν, που βρίσκεται ταριχευμένη στο Μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία, ανακινήθηκε για μια ακόμη φορά.



Ο Αγιος Παΐσιος επισκιάζει και τον Λένιν στη Ρωσία: Γυρίζουν και νέα ταινία...

«Στον γιο μας δώσαμε το όνομα Αρσένιος, στη μνήμη του Αγίου Παΐσιου, που τον αγαπάμε πολύ. Διάβασα όλα τα βιβλία με το λόγο του!», λέει η Νάντια Τουσινάιτε, πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Βοήθειας του Αγίου Παΐσιου Αγιορείτη, στο χωριό Μπάρκοβο της περιοχής Πούσκιν, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ από τη Μόσχα.
 


Η Ρωσία αποκάλυψε πόσο κοστίζει η διατήρηση του ταρυχευμένου σώματος του Λένιν

Ο Βλαντιμίρ Λένιν, ο ηγέτης της ρωσική επανάστασης, άφησε την τελευταία του πνοή το 1924 και μέχρι σήμερα η σορός του φυλάσσεται στο μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία, όπου μια σειρά από επιστήμονες ελέγχουν το σώμα του ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τυχόν φθορές.