Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

λεμβος



Τρόμος στη Μεσόγειο για νέο πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες

Διασώστες ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι βρήκαν τέσσερα πτώματα ανοικτά της Λιβύης και μια άδεια φουσκωτή λέμβο, ενώ οι παράνομοι διακινητές συνεχίζουν να στοιβάζουν σε τέτοιες λέμβους περισσότερους από εκατό μετανάστες, αυξάνοντας τους φόβους για ένα νέο δράμα.



Τραγωδία: Νεκροί 28 μετανάστες σε λέμβο ανοιχτά της Λιβύης - Πέθαναν από πείνα και δίψα

Λίβυοι αλιείς εντόπισαν τις σορούς 28 μεταναστών που φέρονται να πέθαναν από δίψα και πείνα, καθώς η μηχανή της λέμβου στην οποία επέβαιναν χάλασε στα ανοικτά από την πόλη Σαμπράθα της Λιβύης, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.



Τραγωδία ανοιχτά της Σάμου: Μετανάστες έπεσαν από λέμβο - 1 νεκρός

Νεκρός είναι ο ένας από τους δύο παράτυπους μετανάστες που είχαν πέσει από λέμβο, στην οποία επέβαιναν άλλα 47 άτομα, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου και εντοπίστηκαν από ελικόπτερο Super Puma και σκάφος της Frontex.



Νεκροί μετανάστες βρέθηκαν πάνω σε λέμβο ανοικτά της Λιβύης

Η οργάνωση αρωγής Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσε σήμερα πως 25 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί πάνω σε μια λέμβο στα ανοικτά της Λιβύης και 107 επιζώντες διασώθηκαν.

Οι σοροί αυτοί ανακαλύφθηκαν αργά χθες βράδυ, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της ΓΧΣ.

Η νέα τραγωδία αυξάνει τον απολογισμό των θυμάτων της τελευταίας εβδομάδας σε 63 νεκρούς και 30 αγνοούμενους.



Ένοπλοι επιτέθηκαν σε λέμβο που μετέφερε μετανάστες στη Λιβύη

Ένοπλοι επιτέθηκαν σε λέμβο που μετέφερε μετανάστες στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας ανοικτά της Λιβύης με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 15 έως 25 άλλοι να αγνοούνται, ανέφερε η Sea-Watch, μια γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση που έσπευσε για τη διάσωση των μεταναστών αυτών.



Ερευνες της Frontex βόρεια της Σάμου για λέμβο με πρόσφυγες

Σε εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα της Τρίτης έρευνες από σκάφος και ελικόπτερο της Frontex στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου για τον εντοπισμό λέμβου που μεταφέρει πρόσφυγες.

Προηγήθηκε κλήση στον διεθνή αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, από άτομο που δήλωσε ότι 40 πρόσφυγες κινδυνεύουν ενώ βρίσκονται σε λέμβο, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα η Frontex.