Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

lehman brothers



ΟΟΣΑ: Δεν προβλέψαμε την κρίση που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Lehman Brothers

Ο Άνχελ Γκουρία, γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, αναγνώρισε σήμερα ότι δεν είχε προβλέψει την κρίση που προκλήθηκε από την κατάρρευση της τράπεζας Lehman Brothers πριν από δέκα χρόνια και κάλεσε την παγκόσμια οικονομική κοινότητα να ακούσει τα θύματα της κρίσης.



Deutsche Welle: Κίνδυνος νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης;

«Όχι μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, αλλά σε ορίζοντα πενταετίας», εκτίμησε μιλώντας προς τη Deutsche Welle ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank Γιεργκ Κρέμερ.

 

Ο επιφανής γερμανός οικονομολόγος δεν είναι ο μόνος που προειδοποιεί ότι τα φαινόμενα απατούν και πως η σημερινή κατάσταση δεν είναι τόσο ακίνδυνη όσο ενδεχομένως να πιστεύουν οι περισσότεροι.



10 χρόνια συμπληρώνονται από την κατάρρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers. Πώς η κρίση ακινήτων έγινε παγκόσμια κρίση

Η οικονομική κατάρρευση ήρθε σχεδόν σιωπηλά, με αργά βήματα,. Οι περισσότεροι πολιτικοί και ειδικοί την υποτίμησαν. Την άνοιξη του 2007 όλα έδειχναν ότι η κρίση θα περιοριζόταν στην αγορά ακινήτων των ΗΠΑ. Όταν λίγο αργότερα στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008 «βυθιζόταν» η επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν σε ΗΠΑ και Ευρώπη ότι η κρίση ήταν «διαχειρίσιμη».



Economist: Ο κόσμος δεν έχει πάρει το μάθημά του από τη μεγάλη κρίση

«O κόσμος δεν έχει πάρει τα μαθήματα από τη χρηματοπιστωτική κρίση», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Economist, με αφορμή τη συμπλήρωση αυτό τον μήνα 10 ετών από την κατάρρευση της Lehman Brothers. «Οι τράπεζες είναι πιο ασφαλείς, αλλά πολλά από όσα πήγαν στραβά το 2008 θα μπορούσαν να συμβούν ξανά» είναι ο υπότιτλος.



Η αρχή του κακού: Τι μας δίδαξε η έναρξη της κρίσης στις ΗΠΑ πριν από δέκα χρόνια;

Τι μας δίδαξε το πάθημα των ΗΠΑ το 2007, που κατέληξε ένα χρόνο αργότερα στη χρεοκοπία της Lehman Brothers; Οτι η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί ολοκληρωτικά. Χρειάζεται επαγρύπνηση.



Η Μαρινόπουλος μπορεί να γίνει η ελληνική Lehman Brothers - Αβέβαιο το μέλλον 12 χιλ. εργαζομένων

Σε μία... κλωστή κρέμεται η σωτηρία της αλυσίδας σουπερ μαρκετ Μαρινόπουλος παρά τις προσπάθειες της διοίκησης να επαναφέρει στην κανονικότητα την ιστορική αλυσίδα.