Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

λαβρόφ



Τουρκία – Ρωσία: Συνάντηση ΥΠΕΞ Φιντάν – Λαβρόφ στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, συναντήθηκε με τον ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ στην Αττάλεια, στο πλαίσιο του Διπλωματικού Φόρουμ που διοργανώνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.



Λαβρόφ: «Είμαστε έτοιμοι για μια πολιτική και διπλωματική διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στην Κρατική Δούμα, ανέφερε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για μια πολιτική και διπλωματική διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.



Λαβρόφ: Η Ουκρανία να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες της για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η Ουκρανία πρέπει να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ ως μια από τις προϋποθέσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Λαβρόφ.



Λαβρόφ: «Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να επιτύχει τους στόχους της στις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην Ουκρανία»

Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι «η Ρωσία είναι αποφασισμένη να επιτύχει τους στόχους της στις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην Ουκρανία», προσθέτοντας ότι η στρατηγική της Δύσης, όπως την αποκάλεσε, να προκαλέσει στρατηγική ήττα στη Ρωσία έχει «αποτύχει εντελώς».



Λαβρόφ: «Η κυριαρχία της Δύσης που διήρκεσε για 500 χρόνια φθάνει στο τέλος της»

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος επέκρινε ξανά την απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς, τόνισε ότι «Η κυριαρχία της Δύσης, που διήρκεσε για 500 χρόνια, φθάνει στο τέλος της».



Λαβρόφ: Σχεδόν έτοιμα τα τελικά κείμενα της Διάσκεψης του Βερολίνου

Τα σχέδια των τελικών κειμένων της διεθνούς διάσκεψης του Βερολίνου για την σύρραξη στην Λιβύη είναι σχεδόν έτοιμα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, εκφράζοντας ωστόσο την λύπη του που οι δύο εμπόλεμες πλευρές αρνούνται να συναντηθούν.