Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

λαγανα



Καθαρά Δευτέρα: Πόσο θα πληρώσουμε φέτος τη λαγάνα;

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης (14/3) μίλησε για την φετινή τιμή της λαγάνας φέτος, τονίζοντας πως η μεγάλη (750 γρ) κοστίζει από 2,80 έως 3,50 ευρώ, ενώ η μικρή από 1,80 έως 2 ευρώ.



Θεσσαλονίκη: Μέχρι 3 ευρώ θα φτάσει η τιμή της λαγάνας στους φούρνους

Ακριβότερα σε ποσοστό από 10% έως και 50%, θα προμηθευτούν φέτος την Καθαρά Δευτέρα την παραδοσιακή λαγάνα οι καταναλωτές στον νομό Θεσσαλονίκης, με τους αρτοποιούς να δηλώνουν πλέον αδυναμία να απορροφήσουν τις μεγάλες αυξήσεις στις πρώτες ύλες, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του σωματείου τους «Ο Προφήτης Ηλίας», Έλσα Κουκουμέρια.



Γιατί την Καθαρά Δευτέρα τρώμε λαγάνα

Η λαγάνα, ο άζυμος αυτός άρτος, παίζει αναμφίβολα κυρίαρχο ρόλο στο νηστίμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Ποιά, όμως, είναι η ιστορία της; Τί συμβολίζει;

Η λαγάνα, παρασκευάζεται χωρίς προζύμι, και έναν τέτοιο πρόχειρο άρτο χρησιμοποίησαν και οι Ισραηλίτες κατά τη νύχτα της Εξόδου τους από την Αίγυπτο υπό την αρχηγία του Μωυσή.



Άγρια δολοφονία τουρίστα στο Λαγανά - Χρειάστηκαν 11 δευτερόλεπτα...

Στις 55 σελίδες του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου περιγράφεται η άγρια δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα, Μπακαρί Χέντερσον, το καλοκαίρι του 2017 στον Λαγανά.

Μάλιστα, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας θα καθίσουν 9 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση μαζί με έναν ακόμα δράστη, ο οποίος δεν εντοπίστηκε ποτέ.



Σάκης Τανιμανίδης: Καθαρά Δευτέρα στον Άγιο Δομίνικο

Ο γνωστός παρουσιαστής μπορεί να περνάει υπέροχα στην εξωτική Καραϊβική, κάνοντας αυτό που αγαπάει αλλά σχεδόν καθημερινά του λείπει το σπίτι και η πατρίδα του.



Έφτιαξαν λαγάνα δύο μέτρων για τον Μ. Αλέξανδρο και την Μακεδονία

Λαγάνα αφιερωμένη στην Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο ετοίμασε ο Χρήστος Προδρομίδης από τα Γιαννιτσά.
 
Ο νεαρός αρτοποιός, που αρέσκεται να διακοσμεί τα προϊόντα του φούρνου του, ετοίμασε μια λαγάνα ύψους δύο μέτρων την οποία κοσμεί το αστέρι της Βεργίνας και η προτομή του Μ.Αλεξάνδρου, με το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα».