Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 -

Κυριακή των ΒαΐωνΛιτανεία την Κυριακή των Βαΐων στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη τιμήθηκε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, η Κυριακή των Βαΐων.Λέρου Παΐσιος: Να καθαρίσουμε τον εαυτό μας με μετάνοια και εξομολόγηση

“Εάν θέλουμε την σωτηρία της ψυχής μας και επιθυμούμε να κληρονομήσουμε την βασιλεία του Θεού στην άνω Ιερουσαλήμ, οφείλουμε να προετοιμαστούμε πνευματικά και σωματικά δια καλών και εναρέτων πράξεων” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος στο γραπτό κήρυγμά του για την Κυριακή των Βαΐων, 17 Απριλίου 2022.Κυριακή των Βαΐων (25 Απριλίου 2021)

Σήμερα η Εκκλησία εορτάζει τη Βαϊοφόρο είσοδο του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Σήμερα η Εκκλησία υποδέχεται το Βασιλέα των βασιλευόντων και τον Κύριον των κυριευόντων. Ο εορτασμός της σημερινής ημέρας μνήμης του Ευαγγελιστή Μάρκου μετατίθεται κατά τη διακαινήσιμο εβδομάδα.

 

Κυριακή των Βαΐων σε 10 πόλεις της Ελλάδος ΒΙΝΤΕΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ σε 10 πόλεις της Ελλάδος, σε επιμέλεια του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ». Οι Θείες Λειτουργίες ετελέσθησαν πανελλαδικώς κεκλεισμένων των θυρών, με το ευσεβές πλήρωμα να παρακολουθεί μέσα απο πολυάριθμες τηλεοπτικές ή διαδικτυακές μεταδόσεις.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ:Αγιορείτικος λόγος για την Κυριακή των Βαΐων

Λόγω των απαγορεύσεων και των μέτρων που έχουν επιβληθεί αυτό τον καιρό αλλά και την αδυναμία να καταγράφονται σήμερα λόγω της κατάστασης, πνευματικές ομιλίες αλλά και κηρύγματα στις Ιερές ακολουθίες, ανασύρουμε από το αρχείο του διαδικτυακού περιοδικού Πεμπτουσία αγιορείτικες ομιλίες, περασμένων χρόνων προς ενίσχυση των Πιστών.