Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Κυριακή των Βαΐων



Η Κυριακή των Βαΐων – «Ωσαννά εν τοις υψίστοις, ευλογημένος ο ερχόμενος»

Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα την ανάμνηση της θριαμβικής εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Η Κυριακή των Βαΐων, ή Κυριακή του Λαζάρου, ή Κυριακή Βαϊοφόρος σηματοδοτεί ουσιαστική την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας ή της Εβδομάδας των Παθών. 



Ζωντανά οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Αναστάσεως στην Pemptousia TV

H Pemptousia TV το διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι με θεματολογία που αφορά στην Ορθοδοξία, τον πολιτισμό και τις επιστήμες, δίνει τη δυνατότητα και φέτος στους όπου γης Χριστιανούς να παρακολουθήσουν ζωντανά τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Αναστάσεως.



Λιτανεία την Κυριακή των Βαΐων στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη τιμήθηκε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, η Κυριακή των Βαΐων.



Λέρου Παΐσιος: Να καθαρίσουμε τον εαυτό μας με μετάνοια και εξομολόγηση

“Εάν θέλουμε την σωτηρία της ψυχής μας και επιθυμούμε να κληρονομήσουμε την βασιλεία του Θεού στην άνω Ιερουσαλήμ, οφείλουμε να προετοιμαστούμε πνευματικά και σωματικά δια καλών και εναρέτων πράξεων” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος στο γραπτό κήρυγμά του για την Κυριακή των Βαΐων, 17 Απριλίου 2022.



Κυριακή των Βαΐων (25 Απριλίου 2021)

Σήμερα η Εκκλησία εορτάζει τη Βαϊοφόρο είσοδο του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Σήμερα η Εκκλησία υποδέχεται το Βασιλέα των βασιλευόντων και τον Κύριον των κυριευόντων. Ο εορτασμός της σημερινής ημέρας μνήμης του Ευαγγελιστή Μάρκου μετατίθεται κατά τη διακαινήσιμο εβδομάδα.