Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Κυριακή της Ορθοδοξίας



Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάσθηκε την Κυριακή 5/3/23 (20/2/23 π.ε.) σε όλες τις κατά τόπους Εκκλησίες. Σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας και στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.



Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών – Εθνικό μνημόσυνο για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη..

Στη σκιά της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες συνάνθρωποί μας εορτάστηκε σήμερα ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας σε όλους τους ναούς της χώρας.



Εκκλησία της Ελλάδος: Μνημόσυνο σε όλους τους Ναούς την Κυριακή της Ορθοδοξίας για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, συμμετέχουσα στη θλίψη και την οδύνη ολόκληρου του ελληνικού λαού για το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών, όρισε όπως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας της προσεχούς Κυριακής της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου 2023, τελεσθεί Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της πολυαιμάκτου αυτής τραγωδίας σε όλους τους Ιερούς Ναού



Κυριακή της Ορθοδοξίας: Η Προεδρία της Δημοκρατίας τιμά την Ορθοδοξία – Το καθιερωμένο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο..

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμάται σήμερα από την Εκκλησία μας η Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο Θρίαμβος της ορθοδόξου πίστεως, με την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό αυτής Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.



ΔΙΣ: Πώς θα εορτασθεί η Κυριακή της Ορθοδοξίας εν μέσω πανδημίας – Ημερίδα για την πίστη και τον κορωνοϊό στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ

Αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο θα εορτασθεί φέτος η Κυριακή της Ορθοδοξίας στις 21 Μαρτίου, αποφάσισε  μεταξύ άλλων η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ειδικότερα, στη Συνοδική Θεία Λειτουργία, η οποία θα τελεσθεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών και θα προεξάρχει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.



Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών (ΦΩΤΟ)

Τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών η Συνοδική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της ανάμνησης  αναστηλώσεως των ιερών εικόνων το 843. Της Συνοδικής Θείας Λειτουργίας συμμετείχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.