Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 -

ΚυπριανόςΗ Κύπρος αποχαιρετά την Αναστασία και τον Κυπριανό – Με λευκά ρούχα οι παρεβρισκόμενοι στην κηδεία του άτυχου φοιτητή

Σήμερα το απόγευμα καταφθάνει στην Κύπρο η σορός της άτυχης Αναστασίας Αδαμίδη που επέβαινε στην μοιραία αμαξοστοιχία των Τεμπών. Θερμή παράκληση της οικογένειάς της προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ είναι να μην καλύψουν δημοσιογραφικά ούτε τη νεκρώσιμο ακολουθία, ούτε την ταφή της.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρει:Τέμπη- Λύγισε η πρεσβυτέρα: «Να προσεύχεστε για την ψυχούλα του γιου μου Κυπριανού»

Λύγισαν οι πάντες στο Αυγόρου για το καμάρι της κοινότητας, το τρίτο από τα έξι παιδιά του πατρός Χριστόδουλου, Κύπρο Παπαϊωάννου, ο οποίος από το βράδυ της Πέμπτης συγκαταλέγεται στη μακρά λίστα των νεκρών του φονικού δυστυχήματος στα Τέμπη.Ο Εθνο-Ιερομάρτυς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός († 9-7-1821)

Ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός γεννήθηκε το 1756 στον Στρόβολο της Λευκωσίας. Έγινε δόκιμος στο Μοναστήρι του Μαχαιρά και το 1783 βρέθηκε στη Βλαχία κοντά στον ηγεμόνα Μιχαήλ Σούτσο όπου και φοίτησε σε ανώτερη σχολή. Επέστρεψε στα 1802 και διορίστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Χρύσανθο Οικονόμος της Αρχιεπισκοπής.