Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

κυπριακή Βουλή



Επιστολή διαμαρτυρίας για τις εκτρώσεις στον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής

Με αφορμή το ψήφισμα της κυπριακής βουλής σύμφωνα με το οποίο επιτρέπονται οι εκτρώσεις, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου αρχιμανδρίτης Εφραίμ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής.



Κυπριακή Βουλή: Να ελεγχθεί η δράση της Χρυσής Αυγής στο νησί

Ομοφώνως όλα τα κόμματα της Κυπριακής Βουλής πλην των δύο βουλευτών του ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου) ενέκριναν ψήφισμα  που κατέθεσε το ΑΚΕΛ, με το οποίο εκφράζουν ανησυχία της για την άνοδο της ακροδεξιάς, του νεοφασισμού και του ρατσισμού στην Ευρώπη.



Κύπρος: Βαριές κουβέντες, ένταση και παραλίγο ξύλο στην κυπριακή Βουλή

Λίγο έλλειψε να μετατραπεί σε ρινγκ, η αίθουσα της ομομέλειας της κυπριακής Βουλής η οποία κλήθηκε σήμερα να ψηφίσει τροπολογία του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ, με την οποία την ευθύνη για τον καθορισμό των ενδοσχολικών εκδηλώσεων σε σχέση με ιστορικά γεγονότα θα την έχει ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας και όχι η Βουλή.



Στην Αθήνα ο νέος πρόεδρος της κυπριακής Βουλής

Ο νέος πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος εξελέγη στις αρχές Ιουνίου, θα πραγματοποιήσει την προσεχή Τρίτη την πρώτη επίσημη επίσκεψή του εκτός Κύπρου στην Αθήνα , έπειτα από σχετική πρόσκληση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Νίκου Βούτση.