Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Κυπριακή Δημοκρατία



Ελληνικά F-16 πέταξαν πάνω από τη Λευκωσία στην παρέλαση για την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας

«Οι εορτασμοί θα είναι πλήρεις όταν η Κύπρος θα ελευθερωθεί και θα είναι όλη ενωμένη, μέχρι τον Απόστολο Ανδρέα» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά τη σημερινή στρατιωτική παρέλαση για την 58η επέτειο από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κατά την έναρξη της παρέλασης, δύο ελληνικά F16 διέσχισαν τον ουρανό της Λευκωσίας.



Στη Λευκωσία ο Π. Καμμένος για την επέτειο ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στον εορτασμό για την 58η επέτειο της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Καμμένος θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο προεδρικό μέγαρο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού θα γίνει μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, στη Λευκωσία.



Τουρκική πρόκληση με Navtex στην Κύπρο μόλις έφυγαν οι Ρώσοι

Παράτυπη Navtex για άσκηση του πολεμικού ναυτικού δυτικά της Πάφου και μέχρι τα όρια των χωρικών υδάτων της Κύπρου, εξέδωσε η Τουρκία.

Η Navtex αποτελεί ουσιαστικά την «απάντηση» της Τουρκίας προς την Κύπρο αλλά και προς τη Ρωσία, για τις επτά Navtex που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία για λογαριασμό της Ρωσίας, για ισάριθμες ασκήσεις του πολεμικού της ναυτικού γύρω από την Κύπρο.



Η Κυπριακή Δημοκρατία κατήγγειλε στα Ηνωμένα Έθνη την παραβίαση του εναέριου και θαλάσσιου χώρου της από την Τουρκία

Η Κυπριακή Δημοκρατία κατήγγειλε στα Ηνωμένα Έθνη την παραβίαση του εναέριου και θαλάσσιου χώρου της από την Τουρκία, κάνοντας λόγο για ξεκάθαρη υπονόμευση της κυριαρχίας της.
 



Επίσκεψη μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, επισκέφθηκαν την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, οι Κύπριοι βουλευτές κ.Νίκος Τορναρίτης, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, και κ.Χριστάκης Τζιοβάνης, από το ΑΚΕΛ, οι οποίοι βρίσκονται στην Πόλη προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνελεύσεως.



Υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Νίκος Αναστασιάδης

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε σήμερα και επισήμως την υποψηφιότητά του για επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, για δεύτερη και τελευταία -όπως είπε- πενταετή θητεία.