Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΚΥΑ



Κορωνοϊός: Με ανώτατο όριο του 100 πιστούς στις Θείες Λειτουργίες – 9 άτομα σε Γάμους και Εξόδιες Ακολουθίες

Εκδόθηκε το ΦΕΚ με τα μέτρα που θα ισχύουν στην Επικράτεια για τις επόμενες ημέρες και αφορούν τους πιστούς καθώς υπάρχουν μέτρα πρόληψης από την πανδημία του κορωνοϊού για τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Ελλάδος.



Συνεχίζονται οι κεκλεισμένων των θυρών ιερές ακολουθίες – Τι ζητά η ΔΙΣ για τα Χριστούγεννα – Αντιδράσεις για τη στοχοποίηση της Εκκλησίας

Πέρασε μια εβδομάδα από την έναρξη εφαρμογής των καθολικών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν σε όλη τη χώρα, ενώ από χθες το βράδυ ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως της 5 το πρωί.



Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την καραντίνα – Τι προβλέπει για τις Εκκλησίες και τις Ιερές Μονές

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού που ισχύουν από σήμερα 7 Νοεμβρίου μέχρι 30 Νοεμβρίου και θέτουν τη χώρα σε γενικευμένο «Lockdown». Για τους χώρους λατρείας η ΚΥΑ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η τέλεση λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων».



Αποστάσεις και μέτρα στους ναούς ανάλογα με το Επιδημολογικό Επίπεδο -Το νέο ΦΕΚ και η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου- Τι ισχύει για τις Ιερές Μονές

Της Ναταλίας Δανδόλου



Δεκαπενταύγουστος 2020 – Με μάσκες και χωρίς λιτανείες τιμούμε την Κοίμηση της Θεοτόκου - Οι εορτασμοί μέσα από τα 4 ΦΕΚ

Μετά τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, της Εβδομάδας των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου, που βρήκαν τους πιστούς κατ’ οίκον με τις εκκλησίες κλειστές, διαφορετικός είναι φέτος και ο εορτασμός της μεγάλης θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.



Τι θα προβλέπει η νέα ΚΥΑ για τις εκκλησίες

Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν σήμερα στις εκκλησίες, θα προβλέπει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως .