Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

κτηματολόγιο



Πρεμιέρα για το νέο κτηματολογικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη

Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και των επαγγελματιών, στις πολύωρες αναμονές και στις καθυστερήσεις έρχονται να βάλουν οι ψηφιακές υπηρεσίες του νέου κτηματολογικού γραφείου της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται επί της οδού Τσιμισκή 136, και εγκαινιάστηκε το πρωί παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνου Κυρανάκη.



Κτηματολόγιο: Μέσω gov.gr οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» της ΔΥΠΑ

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ τα στοιχεία των αιτήσεών τους που εκκρεμούν στο Ελληνικό Κτηματολόγιο έχουν οι δανειολήπτες του προγράμματος «Σπίτι μου». Με αυτόν τον τρόπο, οι δικαιούχοι εξυπηρετούνται πολύ πιο εύκολα και σύντομα ώστε να τηρούνται οι προβλεπόμενοι χρόνοι εκταμίευσης του δανείου για το ακίνητο που επιθυμούν να αποκτήσουν.



Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο – Οι 6 μεγάλες αλλαγές

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του Ελληνικού Κτηματολογίου: Διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων στις μεταγραφές ακινήτων και ενίσχυση της επιχειρησιακής λειτουργίας του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Ελληνικό Κτηματολόγιο» – Απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων».



Σε λειτουργία το myKtimatologioLive- Ψηφιακά ραντεβού και στο Κτηματολόγιο

Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε τη Δευτέρα η πλατφόρμα myKtimatologioLive, μέσω της οποίας οι πολίτες και οι επαγγελματίες (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί) μπορούν να εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης για θέματα γενικής και εξειδικευμένης πληροφόρησης σχετικά με τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες των ακινήτων τους που σχετίζονται με το Κτηματολόγιο.



Κτηματολόγιο: Αυτά είναι τα νέα μέτρα

Μέσα στο α’ εξάμηνο του 2020 θα ενεργοποιηθούν τα πρόστιμα για τη μη υποβολή δηλώσεων ακίνητης περιουσίας στο Κτηματολόγιο, ενώ το ύψος τους θα εξαρτάται τόσο από την αντικειμενική αξία του ακινήτου όσο και από τον χρόνο καθυστέρησης της τακτοποίησης.



Κτηματολόγιο: Λήγει η προθεσμία υποβολής για 17 περιοχές

Λίγες ημέρες απομένουν για την υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο, καθώς λήγει στις 31 Οκτωβρίου η προθεσμία σε 17 περιοχές. Η συλλογή δηλώσεων λήγει στις Περιφερειακές Ενότητες Δράμας/Ξάνθης, Θάσου/Ροδόπης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Βοιωτίας/Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Λασιθίου, Ηρακλείου Ι, Δυτικής Αττικής και Μαγνησίας.