Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

ΚΘΒΕ



Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ηθοποιών του ΚΘΒΕ

Μετά την άκαρπη χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας του γενικού γραμματέα του υπουργείου, της διοίκησης και διεύθυνσης του ΚΘΒΕ και εκπροσώπων εργαζομένων που διεκδικούν αύξηση της τάξης του 10+7%, και αρνούνται την προτεινόμενη της τάξης του 7% από 1.1.19, οι ηθοποιοί με εξώδικο τους προς τη διοίκηση του θεάτρου προκηρύσσουν νέες στάσεις εργασίας για τις σημερινές (Παρασκευή) παρα



Ματαιώνονται όλες οι παραστάσεις στο ΚΘΒΕ

Ματαιώνονται όλες οι παραστάσεις στις σκηνές του ΚΘΒΕ τις μέρες των Χριστουγέννων λόγω στάσης εργασίας που κήρυξαν οι ηθοποιοί του, από αύριο 25 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου.



«Ορέστης» στην Επίδαυρο -Με ηλεκτρική κιθάρα, σκαλωσιές και μολότοφ

Η τραγωδία «Ορέστης» του Ευριπίδη, μετά το δυναμικό ξεκίνημα στη Θεσσαλονίκη και τις παραστάσεις στην Κύπρο, θα παρουσιαστεί 3 και 4 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.



Η Μεγάλη Μέρα του Ζωρζ Φεντώ στο Κ.Θ.Β.Ε.

Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον βασιλιά της φάρσας, τον γάλλο δραματουργό Ζωρζ Φεντώ, συνεχίζεται ο θεσμός των Big Days την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.



To ΚΘΒΕ προσφέρει ολοήμερα σεμινάρια για τον Σαίξπηρ

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα, πραγματοποιείται το 3ο Big Day του Κρατικού, αφιερωμένο στον μεγάλο Άγγλο ποιητή και θεατρικό συγγραφέα, Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. 



Το ΚΘΒΕ και πάλι μέλος της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης

Στη γενική συνέλευση της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης (ΕΘΕ), που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στη Βιέννη και φιλοξενήθηκε από το Volkstheater, συμμετείχε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) εκπροσωπούμενο από τον καλλιτεχνικό του διευθυντή, Γιάννη Αναστασάκη, και την υπεύθυνη διεθνών σχέσεων, Αμαλία Κοντογιάννη.