Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ΚΤΕΟ



Διαθέσιμα μέσω του gov.gr το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών και το ιστορικό Ελέγχων Οχημάτων – ΚΤΕΟ

Για πρώτη φορά μέσω του gov.gr οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται ηλεκτρονικά και άμεσα για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τους πόντους που έχουν λάβει στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (ΣΕΣΟ-Point System), καθώς και για το ιστορικό Τεχνικών Ελέγχων Οχημάτων- ΚΤΕΟ.



Ψηφιακά άμεσα το Point System και το ΚΤΕΟ από το υπoυργείο Υποδομών και Μεταφορών

Σειρά νέων ψηφιακών υπηρεσιών θέτει σε λειτουργία το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως περιγράφεται σε κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που υπεγράφη από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Οικονόμου, τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.



KTEO: Φωτιά οι καταγγελίες για πλαστούς ελέγχους

Το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ ρίχνει βροχή τις καταγγελίες σχετικά με την λειτουργία κάποιων επιχειρηματικών μονάδων των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν διστάζουν να απειλούν αλλά και να χρησιμοποιούν τις υπογραφές των ελεγκτών τους.



Βροχή τα πρόστιμα για ΚΤΕΟ και ανασφάλιστα

Διασταύρωση στοιχείων έρχονται από τις βάσεις δεδομένων που έχει η ΑΑΔΕ και το υπουργείο Μεταφορών ώστε να διαπιστωθεί, πόσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η δεύτερη διασταύρωση για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών οχημάτων που τα κινούν ανασφάλιστα. Ωστόσο, να σημειωθεί πως περίπου 2 εκατ.



ΚΤΕΟ: Πότε έρχονται τα «ραβασάκια» στους… ξεχασιάρηδες

Μερικές ημέρες έμειναν για να περάσουν οι ιδιοκτήτες τα οχήματά τους από τον έλεγχο των ΚΤΕΟ προκειμένου να αποφύγουν το πρόστιμα που φτάνει τα 150 ευρώ.



Πρόεδρος των ΙΚΤΕΟ στο BriefingNews: "Περάστε ΚΤΕΟ... χθες. Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και δεν θα τα γλιτώσετε"

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών, καθώς από 1η Οκτωβρίου ενεργοποιείται ο νόμος 4530/2018 ο οποίος προβλέπει τα πρόστιμα, ενώ απλοποιεί και τη διαδικασία εντοπισμού όσων δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

του Σταύρου Ζαγκανά