Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

Κρεμ μπρουλέ



Κρεμ μπρουλέ

Νόστιμη γαλλική συνταγή για ένα ιδιαίτερο επιδόρπιο.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κλωναράκι βανίλια, σχισμένο κατά μήκος στη μέση
  • 580 ml κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 200 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 7 κρόκοι
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • ζάχαρη για το καραμέλωμα της επιφάνειας

Εκτέλεση



Κρεμ μπρουλέ

Υλικά για 8 άτομα

  • 500 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 6 κρόκοι αυγών
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 2 κ. σούπας ζάχαρη για το κάψιμο της επιφάνειας