Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

κράτος



Μαθητές στη Νότια Κορέα μήνυσαν την κυβέρνηση, γιατί η εξέταση έληξε 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα

Μια ομάδα μαθητών στη Νότια Κορέα μηνύει την κυβέρνηση, επειδή οι εξετάσεις εισαγωγής τους στο κολέγιο τελείωσαν 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Ζητούν 20 εκατομμύρια γουόν (ή 15.400 δολάρια) ο καθένας – το κόστος ενός έτους σπουδών για να ξαναδώσουν τις εξετάσεις.



Προκόπης Παυλόπουλος: «Η Δικαιοσύνη στην υπηρεσία των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου»

Προκόπης Παυλόπουλος: Κατά την υπεράσπιση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ο Δικαστής οφείλει, σύμφωνα με την αποστολή του και στηριζόμενος στις διατάξεις του Συντάγματος, να ερμηνεύει τους ισχύοντες κανόνες δικαίου με αποκλειστικό γνώμονα τα βασικά προτάγματα της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας

 



Πέρασε το άρθρο 3 για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας στην ψηφοφορία στη Βουλή

Πέρασε το άρθρο 3 παρ. 1 του Συντάγματος, που αφορά την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους.

Σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση το άρθρο 3 που αφορά τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας πέρασε με 151 ψήφους.

 Το άρθρο 3 προβλέπει:



Δεν πέρασε το άρθρο 3 για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας στην ψηφοφορία στη Βουλή!

Σύμφωνα με πληροφορίες  – και ενώ αναμένονται ακόμη τα επίσημα αποτελέσματα -πήρε μόνο 150 ψήφους που σημαίνει ότι δεν περνάει. Το άρθρο 3, αφορά στις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διεξήχθη το πρωί στη Βουλή.

 

Ιερώνυμος: Τίποτε μεγάλο δεν μπορεί να γίνει αν δεν συνεργαστούν Εκκλησία και Πολιτεία

«Τίποτε δεν μπορεί να γίνει σε αυτόν τον τόπο ουσιαστικό και μεγάλο αν δεν συνεργαστούν Εκκλησία και Πολιτεία», δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από τις κατασκηνώσεις του Κέντρου Παιδείας, Έρευνας και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον Αυλώνα Αττικής, όπου έλαβε χώρα η τελετή θεμελίωσης του Ι.Ν. Οσίου Ιερωνύμου.