Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

κρατη



Η Κομισιόν εκταμίευσε πληρωμές στην Ελλάδα και σε άλλα πέντε κράτη-μέλη στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκταμίευσε σήμερα πληρωμές στην Ελλάδα και σε ακόμη πέντε κράτη-μέλη στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RFF).



Ιορδανία: Οικονομική βοήθεια από αραβικά κράτη, Ε.Ε. εν μέσω σφοδρών διαδηλώσεων για τα μέτρα λιτότητας

Οικονομική βοήθεια ύψους 2,5 δισ. δολαρίων δεσμεύθηκαν να χορηγήσουν στην Ιορδανία η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ. Η χώρα, η οποία γειτονεύει με τη Συρία, το Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και το Ιράκ, βρίσκεται αντιμέτωπη με βαθύτατη οικονομική και κοινωνική κρίση. 



FAZ: Ζήτημα δύο κρατών θέτει ο Ακιντζί

Αμφιβολίες για το κατά πόσο εξακολουθεί να είναι ρεαλιστική η επίλυση του Κυπριακού διατύπωσε σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, θέτοντας μάλιστα εν είδει εναλλακτικής λύσης ζήτημα δύο κρατών στην Κύπρο.



Η εξουσία στους νέους: Αυτοί είναι οι νεότεροι ηγέτες στον κόσμο

Στα 31 του χρόνια ο Σεμπάστιαν Κουρτς, το κόμμα του οποίου αναδείχτηκε νικητής στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία, αναμένεται να γίνει ο νεότερος ηγέτης στον κόσμο.

Η εξουσία στους νέους

Πολλοί από τους κυβερνώντες τον κόσμο είναι νεαρής ηλικίας αλλά οι περισσότεροι από αυτούς έχουν σήμερα περάσει τα 40:



Τέσσερα κράτη ανακοίνωσαν διακοπή σχέσεων με το Κατάρ

Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν ανακοίνωσαν ότι διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ κατηγορώντας το πλούσιο αραβικό κράτος του Κόλπου ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.



Επικοινωνία Μέι με Τραμπ και Ευρωπαίους ηγέτες μετά την προκήρυξη των εκλογών

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επικοινώνησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και άλλους ευρωπαίους ηγέτες, καθώς ζήτησε ρα από το κοινοβούλιο να στηρίξει το αίτημά της για προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της σήμερα.