Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

κραχ



Τί συμβαίνει με το δολάριο;- Δραματική προειδοποίηση για συντριβή στη Wall Street και χρηματοπιστωτική κρίση στις ΗΠΑ

Τι συμβαίνει με το δολάριο και την αμερικανική οικονομία; Εκτοξεύτηκαν οι αποδόσεις στα κρατικά ομόλογα ενώ για μια νέα οικονομική κρίση που θα πλήξει τις ΗΠΑ μιλάει η Euro Pacific Capital και η BofA.

 

Και οι δύο τονίζουν πως η συντριβή στη Wall Street -αν δεν ανακάμψει άμεσα- είναι αναπόφευκτη.



Το μεγάλο κραχ: 64 δισ. έχασαν οι πλούσιοι του πλανήτη σε μία ημέρα

Η αναταραχή, που επικράτησε χθες, Πέμπτη, στις αγορές, με τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων να απογειώνονται σε υψηλά επτά ετών και τoν Dow να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και δύο μήνες, συρρίκνωσε την περιουσία των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη κατά 64 δισ. δολάρια. 



Χρηματιστήριο: Πώς η ανησυχία για τις τράπεζες οδήγησε στο σφυροκόπημα της Τετάρτης

Εικόνα που βάζει στον μεγεθυντικό φακό τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες, βγάζοντας από το κάδρο τις όποιες θετικές προοπτικές τους και αγνοώντας το γεγονός ότι έχουν κριθεί επαρκώς κεφαλαιοποιημένες από τα πρόσφατα stress tests, έχουν δημιουργήσει οι τελευταίες επιθέσεις των "short" στο χρηματιστήριο.



Συναγερμός στο Μαξίμου μετά το κραχ. Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει τόσο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου με φόντο το χθεσινό κραχ των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.



Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το τραπεζικό κραχ

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε το απόγευμα με αντικείμενο την «μαύρη Τετάρτη» στο Χρηματιστήριο Αθηνών και το «κραχ» των τραπεζικών μετοχών.



Κραχ στο Χρηματιστήριο της Ιταλίας - Εκτοξεύθηκε το 10ετές ομόλογο

Σε εκτίναξη των ιταλικών αποδόσεων και ισχυρές απώλειες στο Χρηματιστήριο του Μιλάνο οδήγησε η χθεσινή συμφωνία της κυβέρνησης της Ιταλίας να θέσει ως στόχο στον προϋπολογισμό του 2019, έλλειμμα στο 2,4% του ΑΕΠ. Η απόδοση της ιταλικής 10ετίας εκτοξέυθηκε στο 3,25% ενώ ο FTSE MIB χάνει πάνω από 3%.