Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

κουβα



Δύο χρυσά και δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η Ελληνική Πυγμαχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η Εθνική μας Ομάδα Εφήβων – Νεανίδων θριάμβευσε στην Μπούντβα στο Μαυροβούνιο, καθώς στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Πυγμαχίας, που διεξήχθη από τις 3 έως τις 10 Μαρτίου, κατέκτησαν 4 Μετάλλια και συγκεκριμένα, δύο χρυσά και 2 χάλκινα.



Kούβα: Με δυσκολία η σίτιση - Με το δελτίο τα τρόφιμα - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Η αναζήτηση του καθημερινού επιούσιου στην Κούβα έχει γίνει βραχνάς για τους κατοίκους της το τελευταίο διάστημα με την κυβέρνηση να επιβάλλει περιορισμούς στην αγορά τροφίμων καθώς η Βενεζουέλα του Μαδούρο, έχει μειώσει λόγω της κρίσης τα φορτία φθηνού πετρελαίου, που παρείχε επί χρόνια στη σύμμαχό της.



Τέλος εποχής: Η Κούβα αναγνωρίζει το δικαίωμα στην ιδιωτική περιουσία

Την Κυριακή οι Κουβανοί καλούνται να πουν το μεγάλο ναι στο νέο Σύνταγμα που φέρνει επαναστατικές αλλαγές για τα δεδομένα της χώρας.

Οι αλλαγές που προωθεί το νέο Σύνταγμα της Κούβας μπορούν για τα δεδομένα της συγκεκριμένης χώρας να χαρακτηριστούν ως επαναστατικές.



ΟΙ ΗΠΑ ετοιμάζουν πραξικοπήμα στην Βενεζουέλα

Η Κούβα προχώρησε σε επίσημη καταγγελία πως οι ΗΠΑ διακινούν μυστικά ειδικές δυνάμεις πιο κοντά στη Βενεζουέλα και ετοιμάζουν επίθεση. Σύμφωνα με την Αβάνα οι Αμερικανοί θέλουν να επέμβουν στρατιωτικά στη Βενεζουέλα με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής κρίσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση τα πρόσφατα γεγονότα στη Βενεζουέλα ισοδυναμούν με απόπειρα πραξικοπήματος που έχει μέχρι στιγμής αποτύχει.



Το μήνυμα του ΚΚΕ για την 60η επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από την Κουβανική Επανάσταση, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ έστειλε στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚ Κούβας, χαιρετιστήριο μήνυμα, με το οποίο τονίζει ότι η 1η Ιανουαρίου του 1959 «αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία γεγονότα που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα».

 

Αναλυτικά αναφέρεται:

«Αγαπητοί σύντροφοι,



Όταν ο Φιντέλ Κάστρο θέλησε να «κατακτήσει» και τη σκηνή του Χόλιγουντ

Τo όνομα του πρώην ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, είναι από τα πιο γνωστά στον κόσμο: Ακόμη και στη βάση κινηματογραφικών δεδομένων IMDB εμφανίζεται 67 φορές.