Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

κουρτς



Ικανοποίηση Κουρτς για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή της ΠΓΔΜ

Τη χθεσινοβραδινή επίτευξη πλειοψηφίας στη Βουλή της πΓΔΜ για την αλλαγή του ονόματος της χώρας, χαιρετίζει με σημερινή δήλωσή του στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της Προεδρίας της Αυστρίας στην ΕΕ το τρέχον εξάμηνο, Σεμπάστιαν Κουρτς.



Κουρτς σε Ζάεφ: «Θέλουμε να δούμε τη Μακεδονία στην ΕΕ»

Πολλαπλές αναφορές στον όρο «Μακεδονία», χωρίς κανένα προσδιορισμό έκανε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεφ. 



«Κατηγορώ» Κουρτς: Μετανάστες εισάγουν στην Ευρώπη ένα νέο είδος αντισημιτισμού

«Κατηγορώ» σε μετανάστες από συγκεκριμένες χώρες εξαπέλυσε με χθεσινές του δηλώσεις ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, σύμφωνα με τον οποίον εισάγουν ένα νέο είδος αντισημιτισμού στην Ευρώπη.



Κουρτς: Να ενισχυθεί η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

Την ανάγκη να ενισχυθεί η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, κυρίως με την αναβάθμιση της Frontex, ως βασικό μέσο για να καταπολεμηθεί η παράνομη μετανάστευση στην ΕΕ, υπογράμμισε ο Καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον αντικαγκελάριο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε σήμερα στη Βιέννη, με αφορμή την έναρξη της Αυστριακής Προεδρία



Κουρτς: Όχι στην αίτηση ασύλου στα κέντρα υποδοχής προσφύγων

Υπέρ του όχι στην δυνατότητα των προσφύγων να υποβάλουν αίτηση χορήγησης ασύλου στα κέντρα υποδοχής, η δημιουργία των οποίων συμφωνήθηκε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τάσσεται ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.



Με τον Καγκελάριο της Αυστρίας θα συναντηθεί η Άνγκελα Μέρκελ

Τον Καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς υποδέχεται το βράδυ της Τρίτης (στις 19:15 ώρα Ελλάδος) η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.