Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

κουραμπιεδες



Θα βρούμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα στη λαϊκή αγορά φθηνότερα έως και 50%, επισημαίνει ο γγ της ΠΟΣΠΛΑ

Διαχρονικά, αλλά και την περίοδο των Χριστουγέννων, οι λαϊκές αγορές αποτελούν την πρώτη επιλογή χιλιάδων καταναλωτών προκειμένου να προμηθευτούν όσα χρειάζονται για το τραπέζι τους, είτε γιορτινό είτε όχι, όπως επισημαίνουν, σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους, εκπρόσωποι της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ).



Οι κουραμπιέδες της Ντόρας

«Έφερα τους κουραμπιέδες για να το αποδείξω σε κάποιους οι οποίοι με αμφισβητούν» είπε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπή του ΣΚΑΙ.



Πόσες θερμίδες έχουν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά – Το πιο light και το σκέτη… βόμβα

Όποιος καταφέρει και δεν φάει ούτε ένα γλυκό τα Χριστούγεννα κανονικά θα έπρεπε να παίρνει βραβείο.

 

Επειδή όμως γιορτές είναι και είναι δύσκολο και να αντισταθούμε στα γλυκά και να συνεχίσουμε την όποια διατροφή κάνουμε, η αλήθεια είναι πως πολλοί από εμάς αυτή την περίοδο του χρόνου ξεφεύγουν.



Είστε έτοιμοι να φτιάξουμε αφράτους κουραμπιέδες;

Υλικά για 6 άτομα

1.200 γρ. αλεύρι
600 γρ. βούτυρο
250 γρ. αμύγδαλο
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα βανίλια
220 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. ρούμι μαύρο
άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση



Πόσο παχαίνουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Φυσικά αναφερόμαστε στο... δίδυμο μελομακάρονα και κουραμπιέδες! Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι αυτά τα δύο γλυκίσματα θα έχουν την... τιμητική τους από τώρα μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου; Όλοι ξέρουμε κατά βάθος, ότι τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες μας βάζουν σε πειρασμό κάθε χρόνο τέτοια εποχή.



Πόσο παχαίνουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Μόλις μια εβδομάδα έμεινε για τα Χριστούγεννα και τα αγαπημένα γλυκών των επικείμενων εορτών έχουν ήδη αρχίσει να μας λυγίζουν.