Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

κουνουπίδι



Κουνουπίδι και μπρόκολο ογκρατέν, με πολλή νοστιμιά!

Μια φανταστική συνταγή που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν τα λαχανικά.

Υλικά Συνταγής
400 γραμ. φουντίτσες κουνουπίδι
400 γραμ. φουντίτσες μπρόκολο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
300 γραμ. ρύζι μπασμάτι
2 φλ. ζωμός λαχανικών ή κότας
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Σαλάτα με κουνουπίδι και κράνμπερις

Συστατικά

1 κουνουπίδι μέτριο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
50 γρ. φουντούκι
10 γρ. κουκουνάρι
1 κ.γ. κύμινο
50 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις
50 γρ. μαϊντανό
50 γρ. δυόσμο
σως ταχίνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση



Μυρίζει το σπίτι σας όταν βράζετε κουνουπίδι; Ιδού η λύση!

Για να περιορίσουμε τη δυσάρεστη μυρωδιά από το λάχανο ή το κουνουπίδι που βράζει...

βάζουμε στην κατσαρόλα 1 – 2 δαφνόφυλλα, 3 – 4 κόκκους μπαχάρι και 1 κουτ. σούπας λευκό ξίδι. Το τελευταίο συμβάλλει στο να διατηρήσουν τα λαχανικά το ανοιχτό χρώμα τους.