Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

κοτζια



Όσα είπε ο Τσίπρας για την παραίτηση: Με πόνο καρδιάς έκανα δεκτή την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός λίγο μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά:

«Πριν από λίγο και πριν αναχωρήσω για τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής ο Νίκος Κοτζιάς έθεσε υπόψη μου την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.



ΕΚΤΑΚΤΟ: Έγινε δεκτή η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά

Αποδεκτή έγινε η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, ο κ. Τσίπρας «ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κοτζιά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια».



Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες Κοτζιά

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι καταγγελίες του Νίκου Κοτζιά για απειλές που δέχεται, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 , και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή και την Αγγελική Σπανού.

Ο Υπουργός Εξωτερικών στη συνέντευξη του αποκάλυψε ότι εξακολουθεί και δέχεται απειλές για τη ζωή του, λέγοντας:



Καβγάς Κοτζιά-Μπακογιάννη για το πώς πήραν τα πτυχία τους

Κόντρα για τα... πτυχία και τη Στάζι ξέσπασε στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά τη «φωτιά» που έβαλε η Ντόρα Μπακογιάννη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.



Νέα συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ - Νίμιτς την επόμενη εβδομάδα

Νέα προγραμματισμένη  συνάντηση θα έχουν το ερχόμενο Σάββατο, 12 Μαΐου οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και των Σκοπίων, παρουσία του Μάθιου Νίμιτς, στην Αθήνα.



Συνάντηση Κοτζιά – Στόλτενμπεργκ: Σκοπιανό και Τουρκία στο επίκεντρο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ  στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τον κ. Στόλτενμπεργκ για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, και εκτίμησε το γεγονός ότι η συμμαχία δεν έχει αναμιχθεί σε αυτή.