Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Κώστας Σκρέκας



Συνάντηση Σκρέκα, Αμυρά με την Υπουργό Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, συναντήθηκαν σήμερα, Τρίτη 31 Ιανουαρίου, με την Υπουργό Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας, Mirela Kumbaro.



Σκρέκας: «840 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων»

«Το συνολικό ποσό της επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα τον Ιανουάριο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανέρχεται στα 840 εκατ. ευρώ, ποσό διπλάσιο από αυτό του Δεκεμβρίου», ανακοίνωσε μεταξύ άλλων σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Πιο συγκεκριμένα



Σκρέκας: Επιπλέον 61 χιλιάδες νοικοκυριά εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει την ένταξη επιπλέον 61.429 ωφελούμενων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», από την υπάρχουσα λίστα των επιλαχόντων.

Οι πόροι για τους επιπλέον δικαιούχους προέρχονται από τον αρχικό προϋπολογισμό του Προγράμματος, ύψους 150 εκατ. ευρώ, και απελευθερώνονται σταδιακά.



Σκρέκας: «Η Ελλάδα, για ακόμα ένα μήνα, στις φθηνότερες χώρες της Ευρώπης στο ενεργειακό κόστος για τα νοικοκυριά»

Σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του HEPI (Ευρωπαϊκός Δείκτης Τιμών Ενέργειας) για τον Οκτώβριο του 2022, η τιμή λιανικής στην Ελλάδα ήταν η δεύτερη φθηνότερη, ανάμεσα σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, στα κυμαινόμενα τιμολόγια. (ΠΙΝΑΚΑΣ 1)



Σκρέκας: «Η Ευρώπη πρέπει να λάβει αποφάσεις τώρα»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συμμετέχει από το πρωί στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Υπουργοί Ενέργειας της Ε.Ε. εξετάζουν μέτρα για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών ενέργειας και επεξεργάζονται σενάρια για τη διασφάλιση της επάρκειας εφοδιασμού της Ευρώπης, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.