Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κόστα Ρίκα



Κόστα Ρίκα: Αλκοόλ νοθευμένο με μεθανόλη στοίχισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους

Σε νοθευμένο αλκοόλ που περιείχε μεγάλη ποσότητα μεθανόλης αποδίδουν οι αρχές της Κόστα Ρίκα τον θάνατο 19 ανθρώπων τις τελευταίες εβδομάδες.

Συνολικά 34 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν και από αυτούς 14 άνδρες και 5 γυναίκες ηλικίας από 32 μέχρι 72 ετών πέθαναν, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν αλκοολικοί και λίγοι ιθαγενείς.



Κόστα Ρίκα: Ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς νικητής των προεδρικών εκλογών

Ο κεντροαριστερός υποψήφιος για την προεδρία Κάρλος Αλβαράδο Κεσάδα προηγείται με διαφορά που είναι αδύνατον να ανατραπεί μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών που διεξήχθη την Κυριακή στην Κόστα Ρίκα, καθώς συγκεντρώνει το 60,66% των ψήφων, με βάση τα ως τώρα αποτελέσματα -με το 91% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί-.



Κόστα Ρίκα: Δέκα τουρίστες ανάμεσα στους 12 νεκρούς στη συντριβή αεροσκάφους

Η συντριβή ενός μικρού επιβατικού αεροσκάφους στην Κόστα Ρίκα την Κυριακή είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 πολίτες των ΗΠΑ και δύο ντόπιοι πιλότοι, ανακοίνωσαν οι αρχές.



Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Κόστα Ρίκα

Σεισμός 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη δυτική Κόστα Ρίκα το βράδυ της Κυριακής (ξημερώματα Δευτέρας ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).



Απίστευτο και όμως αληθινό: Ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα κατάπιε σφήκα! (Βίντεο)

Ένας... απρόσμενος επισκέπτης έκανε την εμφάνισή του κατά τη διάρκεια ομιλίας του προέδρου της Κόστα Ρίκα, Λουίς Γκιγέρμο Σολίς, στο πλαίσιο περιοδείας του στη χώρα.



Συναγερμός σε Κόστα Ρίκα και Νικαράγουα καθώς πλησιάζει ο κυκλώνας Ότο

Η τροπική καταιγίδα Ότο ενισχύθηκε και μετατράπηκε σε κυκλώνα στα ανοικτά των ακτών της Νικαράγουας στην Καραϊβική, ανακοίνωσε το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης τυφώνων των ΗΠΑ (NHC), σημειώνοντας πως το φαινόμενο ενδέχεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μέσα στις επόμενες ώρες και ημέρες.