Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Κόσοβο



Ακόμα και το Κόσοβο θα στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Οι Αμερικανοί μην μπορώντας ίδιοι πλέον να βοηθήσουν στρατιωτικά και οικονομικά την Ουκρανία κάνουν τα πάντα για να γίνει αυτό από τους Ευρωπαίους και από κάθε μικρή χώρα.



Οι Σέρβοι στο βόρειο Κόσοβο συγκεντρώνουν υπογραφές για την καθαίρεση των Αλβανών δημάρχων

Στο βόρειο Κόσοβο ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών για την απομάκρυνση των Αλβανών δημάρχων που εξελέγησαν στους δήμους Βόρεια Μιτρόβιτσα, Λεποσάβιτς, Ζβέτσαν και Ζούμπιν Πότοκ τον Απρίλιο του 2023 στις δημοτικές εκλογές που μποϋκόταραν οι Σέρβοι. Στις εκλογές το ποσοστό συμμετοχής κυμάνθηκε γύρω στο 3% και οι Σέρβοι τις θεωρούν άκυρες.



Στο στόχαστρο η Ορθοδοξία στα Δυτικά Βαλκάνια – Το μεγάλο «παζάρι» στο μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία εκτός από τα σημαντικά οικονομικά και γεωστρατηγικά προβλήματα που έχει προκαλέσει, έχει αναδείξει εκ νέου τα Δυτικά Βαλκάνια ως ένα σημαντικό πεδίο σύγκρουσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία με την Τουρκία από την άλλη.



Ρεκόρ θανάτων στο Κόσοβο - Μειώνονται τα νέα κρούσματα στην Σερβία

Δραματική αύξηση των θυμάτων του κορωνοϊού καταγράφηκε σήμερα στο Κόσοβο. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν την μάχη με τον ιό 16 ασθενείς. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων μέσα σε μία ημέρα, από τότε που εκδηλώθηκε η πανδημία. Στο Κόσοβο, συνολικά μέχρι σήμερα, 212 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τον Covid-19. Αύξηση καταγράφεται και στον αριθμό των κρουσμάτων.



Κόσοβο: Σε πρόωρες εκλογές οδηγείται η χώρα

Ο Τύπος στην Πρίστινα αναφέρει ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Χάσιμ Θάτσι διεξήγαγε διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού αλλά και της αντιπολίτευσης και διαπίστωσε ότι είναι αδύνατον να συμφωνήσουν για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.



Στα πρόθυρα κυβερνητικής κρίσης το Κόσοβο

Με επιστολή σε όλους τους πρωθυπουργούς του κόσμου, το Κόσοβο, μέσω του πρωθυπουργού, Ράμους Χαρντινάι, αναφέρεται στην διένεξη με το Βελιγράδι. Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ράμους Χαρντινάι απέστειλε επιστολή σε όλους τους πρωθυπουργούς του κόσμου, στην οποία εκθέτει την επίσημη θέση της Πρίστινα για τον διάλογο με το Βελιγράδι.