Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

Κορυφαία



Πρόκριση για τον Στέφανο Ντούσκο στα προημιτελικά του σκιφ ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ο Στέφανος Ντούσκος στο… δρόμο για να επαναλάβει την “χρυσή” επιτυχία που είχε στο Τόκιο. Ο 27χρονος Έλληνας κωπηλάτης προκρίθηκε στον προημιτελικό, στο σκιφ των ανδρών, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.



Εντοπίστηκαν ίχνη ύπαρξης αρχαίας ζωής στον πλανήτη Άρη

Ανακαλύφθηκαν σημάδια ύπαρξης αρχαίας ζωής στον Άρη καθώς βρέθηκαν οργανικές ενώσεις σε βράχο του «Κόκκινου Πλανήτη».

«Εξωγήινοι στον Άρη δεν έχουν ακόμη βρεθεί, αλλά βρέθηκαν σημάδια ότι ο Κόκκινος Πλανήτης φιλοξένησε ζωή πριν από δισεκατομμύρια χρόνια υπάρχουν», ανέφερε η NASA.



Ο Τραμπ απαιτεί οι ΗΠΑ να «σβήσουν» το Ιράν από τον χάρτη αν δολοφονηθεί

Ο Ντόναλντ Τραμπ ελπίζει πως οι ΗΠΑ θα «σβήσουν» το Ιράν από τον χάρτη, «από την επιφάνεια της Γης», αν δολοφονηθεί με υπαιτιότητα της Τεχεράνης, ανέφερε χθες Πέμπτη, μια ημέρα αφού ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρθηκε στην «απειλή» αυτή.



Πανελλαδικές 2024: Πιθανόν και αύριο οι ανακοινώσεις για τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

Αρκετά πιθανό να ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή 26 Ιουλίου, οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στις Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ), σύμφωνα με ασφαλείς πηγές από το υπουργείο Παιδείας.



Η Σελίν Ντιόν Θα τραγουδήσει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Σελίν Ντιόν, ετοιμάζεται να επιστρέψει στη σκηνή παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα γίνει στο πλαίσιο της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με το Page Six, επιβεβαιώνεται η είδηση που διέρρευσε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με αφορμή την άφιξη της τραγουδίστριας στο Παρίσι.

Σύνδρομο του Δυσκίνητου Ανθρώπου.



Έρχονται στη ζωή μας τα ανθρωποειδή ρομπότ: Η Tesla θα τα παράγει από το 2025

Ο Έλον Μασκ με ανάρτησή του στο Χ ανακοίνωσε ότι η Tesla θα αρχίσει να παράγει και να χρησιμοποιεί ανθρωποειδή ρομπότ από το 2025.

Ο τελικός στόχος της Tesla, σύμφωνα με τον νοτιοαφρικανό δισεκατομμυριούχο, είναι να ξεκινά να πουλάει τα ρομπότ αυτά το 2026.

Ο Μασκ είχε δηλώσει ότι περίμενε το ρομπότ Optimus να είναι έτοιμο για χρήση στα τέλη της φετινής χρονιάς.



Το Πρόγραμμα «Κάλυψη» προσφέρει επιδότηση ενοικίου και στέγη σε ευάλωτες ομάδες

«Αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ‘Κάλυψη’ μπορούν να υποβάλλουν οι ιδιοκτήτες κατοικιών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αθηναίων.  Το πρόγραμμα ‘Κάλυψη’, υλοποιείται σε 44 Δήμους της χώρας, αφορά ακίνητα τα οποία διατίθενται σε δικαιούχους ηλικίας 25 έως 39 ετών που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από τον ΟΠΕΚΑ και δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία.



Από τον Λίνκολν και τον Κένεντι στον Τραμπ: Οι δολοφονίες και απόπειρες κατά Αμερικανών προέδρων και υποψηφίων

Η απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου και νυν υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση το βράδυ του Σαββάτου (13.04.2024) ξαναφέρνει στο προσκήνιο τη μακρά ιστορία που έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στις δολοφονικές επιθέσεις με πολιτικό πρόσημο.



ΗΠΑ, μια υπερδύναμη σε «απόσταση ίντσας από τον εμφύλιο»;

Έχοντας μόλις επιζήσει βομβιστικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη, μια ομάδα πολεμικών ανταποκριτών προσπαθεί να φτάσει στην Ουάσιγκτον για να πάρει συνέντευξη από τον βαλλόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η αμερικανική πρωτεύουσα έχει πια μετατραπεί σε πεδίο μάχης, σε μια πολωμένη υπερδύναμη που βυθίζεται στη δίνη του εμφυλίου.



«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»: 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την κωδική ονομασία «Αττίλας». Πενήντα χρόνια και κανείς δεν ξέχασε τους αδικοχαμένους Κύπριους που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος αλλά και τους αγνοουμένους. Δεν ξέχασαν οι μανάδες που αναζητούσαν επί χρόνια τα παιδιά τους και έσβησαν με το μαχαίρι του πόνου στην καρδιά.