Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΠΟΥ



Ο ΠΟΥ διατηρεί τον ανώτατο συναγερμό για την covid-19

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα ότι η COVID-19 εξακολουθεί να συνιστά μια κατάσταση παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης --το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού του Οργανισμού.



Covid-19: Ο ΠΟΥ υποστηρίζει τη χρήση μάσκας σε πτήσεις μεγάλης διάρκειας

Οι χώρες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συστήσουν στους επιβάτες να φορούν μάσκες σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων για να αντιμετωπίσουν την πιο πρόσφατη υποπαραλλαγή της Όμικρον του κορωνοϊού, δεδομένης της ταχείας εξάπλωσής της στις ΗΠΑ, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).



Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ ενέκρινε το εμβόλιο της Johnson & Johnson

O Παγκόσμιος Oργανισμός Υγείας έδωσε σήμερα την έγκρισή του για το μονοδοσικό εμβόλιο κατά της Covid-19 του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Johnson & Johnson, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού αυτού του ΟΗΕ.



ΠΟΥ: Η Ευρώπη οφείλει να αντιμετωπίσει την ανησυχητική κατάσταση με τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Η Ευρώπη οφείλει «να αντιμετωπίσει» μία «ανησυχητική κατάσταση», εξαιτίας της κυκλοφορίας της νέας μεταδοτικότερης μετάλλαξης του κορωνοϊού, που εντοπίσθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, προειδοποίησε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.



ΠΟΥ: Ο χάρτης της πανδημίας του κορωνοϊού - Τραγωδία

Τραγωδία. Αυτή τη λέξη μόνο θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να σας περιγράψουμε , τα αποτελέσματα σε αριθμούς των κρουσμάτων αλλά και των θανάτων, όπως τα δίνει στο φως της δημοσιότητας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Συνολικά, παγκοσμίως έχουν σημειωθεί 168.019 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 6.610 θάνατοι και 147 περιοχές που πλήττονται από τον ιό.



ΠΟΥ: Πιο φονικός από τη γρίπη ο κορωνοϊός- Μπορεί να περιοριστεί

Περίπου το 3,4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 έχει πεθάνει, ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο της θνησιμότητας της εποχικής γρίπης, που κυμαίνεται κάτω του 1%, όμως ο νέος κορωνοϊός μπορεί να περιοριστεί, δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σήμερα.