Μηλόπιτα
Αφράτη, εύκολη και αρωματική μηλόπιτα με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα! Ο ιδανικός συνδυασμός ξινών και κόκκινων μήλων χαρίζει ισορροπημένη γεύση και υπέροχο άρωμα.
Υλικά
-
260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αφράτη, εύκολη και αρωματική μηλόπιτα με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα! Ο ιδανικός συνδυασμός ξινών και κόκκινων μήλων χαρίζει ισορροπημένη γεύση και υπέροχο άρωμα.
260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ο κορμός είναι ένα από τα πιο εύκολα γλυκά για να φτιάξεις! Με ελάχιστα υλικά που υπάρχουν στη κουζίνα σου μπορείς να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου.
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
6 κ. σ. κακάο
300 γρ. ζάχαρη άχνη
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
4 κουτ. σούπας κονιάκ
Εκτέλεση
Πειραιάς 1888. Ο Σπύρος Μεταξάς, έμπορος και ιδιοκτήτης ταβέρνας της πόλης, προχωράει στη δημιουργία του «μπράντι» και στην ίδρυση του πρώτου εργοστασίου. Δραστήριος και ανήσυχος άνθρωπος όπως είναι, οραματίζεται από νωρίς να εξαγάγει το προϊόν του, με αποτέλεσμα πολύ σύντομα να καμαρώνει για δύο ακόμη ποτοποιίες, μία στην Οδησσό και μία στην Κωνσταντινούπολη.