Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

κόκκινα δάνεια



«Καμπάνες» 790.000 ευρώ στους τρεις μεγάλους servicers για τα «κόκκινα» δάνεια

«Καμπάνες» συνολικού ύψους 790.000 ευρώ σε τρεις Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης για παραβίαση της Νομοθεσίας, κατόπιν εξέτασης καταγγελιών στη Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.



Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και στο σύνολό του από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο, «Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία των ευάλωτων-ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας 2021/2167, επανεισαγ



Βουλή: Κατατέθηκε το σχέδιο «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια - Τι προβλέπει

Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με την ονομασία «Ηρακλής». Πρόκειται για το πρόγραμμα παροχής εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου, έναντι προμήθειας, σε τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) των ελληνικών τραπεζών.



Αναβάθμισε την Ελλάδα ο οίκος αξιολόγησης Scope Ratings

Στην αναβάθμιση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της Ελλάδας (σε ΒΒ από ΒΒ-) προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, Scope Ratings διατηρώντας θετικό outlook.

Όπως αναφέρει ο οίκος σε ανάλυση του, οι λόγοι της αναβάθμισης του αξιόχρεου είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η καλύτερη εικόνα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους σε μακροπρόθεσμη βάση.



Ανοίγει την Δευτέρα η πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ανοίγει την Δευτέρα 1η Ιουλίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Την πλατφόρμα θα εγκαινιάσει ο ειδικός τομεακός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στις 9.00 το πρωί.



Συνάντηση Τσακαλώτου – Στουρνάρα για τα «κόκκινα» δάνεια

Συνάντηση είχαν σήμερα το απόγευμα ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προώθηση των δύο σχημάτων για τα κόκκινα δάνεια και η οργάνωση της κοινής ομάδας.

Πηγές της ΤτΕ εκτιμούν ότι τα δύο σχέδια είναι συμπληρωματικά.