Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

κοινωνικο μερισμα



Κοινωνικό μέρισμα: Θα καταβληθεί σε επιπλέον 17.000 νοικοκυριά μέχρι το τέλος του μήνα

Την ένταξη επιπλέον 17.000 νοικοκυριών στο προγραμμα παροχής κοινωνικού μερίσματος, εως το τέλος Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Πρόκειται για δικαιούχους που ειχαν αποκλειστεί λογω λαθών και παραλείψεων κατα την πρωτη διανομή αλλά προέκυψε απο την διαδικασία ενστάσεων και επανεξέτασης των αιτήσεων ότι δικαιούνται το επίδομα.



Κοινωνικό μέρισμα: Ανοίγει στις 16 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Ανοίγει η πλατφόρμα στις 16 Δεκεμβρίου για το Κοινωνικό Μέρισμα. Αλλαγές της τελευταίας στιγμής όσον αφορά στα άτομα με αναπηρίες. Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Το Κοινωνικό Μέρισμα είναι εδώ αφού υπεγράφη σήμερα η ΚΥΑ για τη διανομή του σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στο πλαίσιο του υφιστάμενου δημοσιονομικού χώρου. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για τις αιτήσεις στις 16 Δεκεμβρίου.



Κοινωνικό μέρισμα: Ανακοινώνονται ποσά και δικαιούχοι

Σήμερα αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Αυτό προανήγγειλε και η υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σήμερα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο αρμόδιος υπουργός θα παρουσιάσει τα σαφή κριτήρια και τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος.



Από 500 έως 1.000 ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθει το κοινωνικό μέρισμα..

Aπό 500 έως 1.000 ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθει το κοινωνικό μέρισμα το οποίο θα διανείμει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες σε 200.000 νοικοκυριά, όπως προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.



Πρωτογενές πλεόνασμα 5,755 δισ. ευρώ - Αναμένονται οι αποφάσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε σε 5,755 δισ. ευρώ καταγράφοντας σημαντική υπέρβαση από τον στόχο των 2,314 δισ. ευρώ για το ίδιο διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, τα έσοδα του Οκτωβρίου ήταν υψηλότερα του μηνιαίου στόχου κατά 71 εκατ. ευρώ.



Κοινωνικό μέρισμα: Ανοίγει και πάλι η πλατφόρμα

Συνολικά, το κοινωνικό μέρισμα του 2018 έλαβαν 1.659.452 δικαιούχοι-νοικοκυριά (που αντιστοιχούν σε 3.708.719 ωφελούμενους), συνολικού ύψους 768.739.375 ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη (8.1.2019).