Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

κοινο



Πλοία και υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού ανοιχτά για το κοινό

Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού θα καταπλεύσουν στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο κοινό να τα επισκεφθεί.

Τα πλοία ανοίγουν για το κοινό με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.



Το μεγαλύτερο άθικτο ψηφιδωτό του κόσμου ανοίγει για το κοινό

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το μεγαλύτερο παγκοσμίως άθικτο αρχαίο ψηφιδωτό 2.750 τ.μ. που θα ανοίξει στο κοινό στην Αντάκια της Τουρκίας, δόθηκαν στη δημοσιότητα.



Αμφίπολη: Έτοιμη για το κοινό η Σφίγγα

«Το έργο στο Ταφικό Μνημείο του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη εξελίσσεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος με ευθύνη της Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ», ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.



Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Σκότωσαν δύο τζάγκουαρ που δραπέτευσαν ενώ ήταν ανοιχτό για το κοινό!

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι οι φύλακες στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο θανάτωσαν δύο τζάγκουαρ που ζούσαν εκεί, επειδή πέρασαν τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξής τους.

 

Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου δύο εβδομάδες, αλλά... θάφτηκε, πιθανότατα επειδή εκείνη την ώρα το πάρκο ήταν ανοιχτό για το κοινό!



Μέγαρο Τσίλερ-Λοβέρδου: Ένα αρχιτεκτονικό στολίδι ανοίγει για το κοινό

Σε λίγους μήνες, τον Φεβρουάριο του 2019, ο χώρος του μεγάρου Τσίλερ-Λοβέρδου στην οδό Μαυρομιχάλη 6, χωρίς λινάτσες και σκαλωσιές, θα μετατραπεί σε επισκέψιμο για το κοινό χώρο. Κομψότητα και μεγαλοπρέπεια είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τον εσωτερικό του χώρο παρά την εγκατάλειψή του για δεκαετίες αλλά και τις καταστροφικές συνέπειες από την πυρκαγιά που υπέστη  τη δεκαετία του ’80.



To εργαστήρι του Τζιακομέτι στο Παρίσι ανοίγει για το κοινό

Πενήντα και πλέον χρόνια από τον θάνατό του, οι λάτρεις της τέχνης θα μπορούν να δουν το εργαστήρι στο Παρίσι του γλύπτη Αλμπέρτο Τζιακομέτι (1901-1966) ακριβώς όπως το άφησε, με τα μισοτελειωμένα σκίτσα και το σταχτοδοχείο του.