Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κοινή υπουργική απόφαση



Τι θα προβλέπει η νέα ΚΥΑ για τις εκκλησίες

Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν σήμερα στις εκκλησίες, θα προβλέπει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως .



Από 17 Μαΐου η τέλεση λειτουργιών και τελετών με την συμμετοχή πιστών

Με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, θα επιτρέπεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας ή θρησκευτικής τελετής (συμπεριλαμβανομένων γάμων και βαπτίσεων) με τη συμμετοχή πιστών σε όλους τους χώρους λατρείας όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Η απόφαση θα ισχύσει από 17 Μαΐου έως και 5 Ιουνίου.



Το ΦΕΚ της τελευταίας «απαγόρευσης»

Στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως δημοσιοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Υγείας, και Παιδείας και Θρησκευτικών αναφορικά με την παράταση έως τις 3 Μαΐου των περιορισμών για τις Εκκλησίες.



ΕΚΤΑΚΤΟ – Υπεγράφη η ΚΥΑ για Θ. Λειτουργίες «κεκλεισμένων των θυρών» το Πάσχα χωρίς πιστούς. Ζωντανές μετδόσεις από όλα τα ΜΜΕ

Mε ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας προβλέπονται νέα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων για το διάστημα από 12.04.2020 έως και 20.4.2020. Οι νέες ρυθμίσεις για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού στους χώρους λατρείας προβλέπουν μεταξύ άλλων τα εξής:

ρεπορτάζ Κώστας Παναγόπουλος



Επένδυση στο Ελληνικό: Υπεγράφη και η τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση

Έκλεισε σήμερα και η τελευταία εκκρεμότητα από μέρους του Δημοσίου για τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες απο το Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπεγράφη η τέταρτη Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία αφορά την πολεοδόμηση του ακινήτου.



Κοινή υπουργική απόφαση για να εκδοθούν οι... 250.000 συντάξεις που περιμένουν στην ουρά

Κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ), προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, με την εκτιμώμενη δαπάνη σε βάρος του τακτικού προϋπολογισμού του 2017 να υπολογίζεται σε περίπου 860 εκατ. ευρώ.