Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ΚΟΙΜΗΣΗ ΘΕΟΤΟΚΟΥ



Πάρος: Η Κοίμηση της Θεοτοκού στην Παναγία Εκατονταπυλιανή..ΕΙΚΟΝΕΣ

Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε την Κυριακή 15 Αυγούστου 2021 στο πάνσεπτο και περιώνυμο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου.



Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Παναγιά της Τήνου..(ΒΙΝΤΕΟ)

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Τήνου επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου:

Πηγή: © PCMVideo.WebTV.gr



Την Κοίμηση της Θεοτόκου τιμά και γιορτάζει σήμερα η Ορθοδοξία

Την Κοίμηση της Θεοτόκου τιμά σήμερα, 15 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Όπως είναι γνωστό, επάνω από το Σταυρό ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, έδωσε εντολή και την Παναγία μητέρα του παρέλαβε ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής στο σπίτι του, όπου διέμενε μαζί με τον αδελφό του Ιάκωβο και τη μητέρα του Σαλώμη, συγγενή της Θεοτόκου.



Πατερικά άνθη στην Kοίμηση της Θεοτόκου

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της Παναγίας μας. Όλοι οι πιστοί καταφεύγουμε με τις θαυμάσιες «Παρακλήσεις» στη Χάρη της και νοιώθουμε, ανάλογα με την πίστη μας, τη βοήθειά της και την παρουσία της στη ζωή μας.



H Κοίμηση της Θεοτόκου: Τι γιορτάζουμε το Πάσχα του καλοκαιριού. Πού βρίσκεται και πώς είναι ο Τάφος της Παναγίας.

Όταν ήρθε η ώρα της εξόδου Της Παναγίας στάλθηκε ο αρχάγγελος Γαβριήλ να της αναγγείλει την θέληση του Θεού και Υιού Της. Ενώ προσευχόταν στον οίκο Της στην Ιερουσαλήμ παρουσιάστηκε ο άγγελος και της προσέφερε ένα μικρό κλαδί φοίνικα και της είπε: «Χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία. Σου φέρνω μήνυμα από τον Υιό Σου.