Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Κλεισθένης



Κλεισθένης: Τι αλλάζει σε δήμους και Περιφέρειες

Ρυθμίσεις που διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα των δήμων και των Περιφερειών και άλλες διατάξεις που φέρνουν αλλαγές στον «Κλεισθένη» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το διϋπουργικό νομοσχέδιο που τέθηκε το βράδυ της Τρίτης σε δημόσια διαβούλευση (www.opengov.gr) και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή.



Υπερψηφίστηκε ο Κλεισθένης. Πέρασε με 241 ψήφους και η κατάτμηση της Β΄ Αθηνών

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» με 150 ψήφους υπέρ του και 123 ψήφους εναντίον του.

Τα άρθρα 28 και 56 που καθιερώνουν την απλή αναλογική στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ τους και 111 αντίθετες ψήφους.



LIVE Βουλή: Η συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του «Κλεισθένη»

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από τη Βουλή τη συζήτηση για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» που αφορά στη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Η ημερήσια διάταξη της Βουλής αναφέρει τα εξής:



Πέρασε από την επιτροπή ο «Κλεισθένης»

Ψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα «Κλεισθένης».



Καμμένος και Κλεισθένης: Θα ψηφίσω με τους όρους μου

Νέα εμπόδια φέρνει ο Πάνος Καμμένος στην κυβέρνηση, με αφορμή το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.



Τοπική αυτοδιοίκηση κατά "Κλεισθένη" - Ποιοι αντιδρούν;

Η συζήτηση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για το πρόγραμμα «Κλεισθένης» συνεχίζεται από το πρωί με την ακρόαση φορέων.