Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

ΚΙΝΕΖΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ



Με το... Λεμονάκι μυρωδάτο, την Ψαροπούλα και ένα κινεζικό τραγούδι υποδέχθηκαν τον Σι Τζιπίνγκ στο Προεδρικό Μέγαρο

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε στο Προεδρικό Μέγαρο, τον κινέζο πρόεδρο, Σι Τζιπίνγκ, αφού κατά την άφοξή του τον υποδέχθηκε η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 

Τα παιδιά τραγούδησαν το Λεμονάκι μυρωδάτο, την Ψαροπούλα και ένα κινεζικό τραγούδι - το Γιασεμί. Προφανώς χρειάστηκαν πολλές πρόβες, αλλά το αποτέλεσμα εντυπωσίασε.



Ολοκληρώθηκε το γεύμα προς τιμήν του Σι Τζινπίνγκ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το γεύμα, που παρέθεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Στο γεύμα, που έλαβε χώρα σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη, συμμετείχαν υπουργοί, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκοί.

Ειδικότερα, από ελληνικής πλευράς στο γεύμα έδωσαν το «παρών» οι:



Τι είπε ο Τσίπρας στο γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο Κινέζος πρόεδρος

Τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην πρωτοβουλία Belt and Road (Μία Ζώνη, Ενας Δρόμος) της κυβέρνησης της Κίνας και λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης, αλλά και γιατί το όραμα της Ελλάδας που βγαίνει από τη βαθιά κρίση δεν είναι απλώς συμβατό, αλλά συνδέεται με αυτή την πρωτοβουλία, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε συζήτηση στρογγυλ



Το ταλέντο της εγγονής του Τραμπ (βίντεο)

 

Η εγγονή του Ντόναλν Τραμπ έκανε την καλύτερη έκπληξη στον Κινέζο πρόεδρο, ο οποίος επισκέπτεται επισήμως τις ΗΠΑ συνοδευόμενος από την σύζυγό του.

Η συνάντηση έγινε στην "άτυπη" προεδρική κατοικία του Mar-a-Lago, στην Φλόριντα και παρούσα -εκτός από την Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ- ήταν φυσικά και η κόρη του αμερικανού προέδρου, Ιβάνκα.