Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κινέτα



Από στύλο της ΔΕΗ ξεκίνησε η πυρκαγιά στην Κινέτα - Τι αναφέρει το πόρισμα

Από στύλους της ΔΕΗ και όχι από εμπρησμό, όπως ισχυρίζονταν κυβερνητικά στελέχη, ξεκίνησε η φωτιά στην Κινέτα, την 23η Ιουλίου 2018, σύμφωνα με το πόρισμα του επιπυραγού, Δημήτρη Λιότσιου.



Καραμπόλα στην Κινέτα - Δείτε ΦΩΤΟ

Η καραμπόλα έγινε στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Κινέτας. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, σε πολλά αυτοκίνητα έχουν προκληθεί ζημιές.



Τρέμουν για πλημμύρες σε Μάτι και Κινέτα. Στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα αντιπλημμυρικά έργα

Με την αγωνία ζουν οι οικογένειες στο Μάτι και στην Κινέτα αφού το φάντασμα των πλημμυρών εξακολουθεί να πλανάται.

Οι υποδομές παραμένουν τριτοκοσμικές, τα «κορμοδέματα» δεν πείθουν κανέναν για την ικανότητά τους να αποτρέψουν μία πλημμύρα, τώρα που δεν κανένα δέντρο ώστε να συγκρατούνται οι λάσπες και οι πέτρες, που ενδέχεται να κατεβαίνουν με ορμή όταν βρέχει.



Νέο βίντεο - ντοκουμέντο δείχνει το πύρινο μέτωπο στην Κινέτα

Νέο βίντεο έρχεται στο φως από την πυρκαγιά στην Κινέτα. Τραβήχτηκε από τον χειριστή του ελικοπτέρου Erickson Air Crane της πυροσβεστικής υπηρεσίας και δείχνει την πορεία της φωτιάς.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του χειριστή, πρόκειται για μία από τις τρεις πυρκαγιές στις οποίες επιχείρησε τo συγκεκριμένο ελικόπτερο στις 23 Ιουλίου του 2018.



Τα ενεργά πύρινα μέτωπα αυτή τη στιγμή

Ενεργά αλλά όχι απειλητικά για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες παραμένουν τα πύρινα μέτωπα σε Κινέτα, Καλλιτεχνούπολη και Ζεμενό Κορινθίας, αλλά και στο χωριό Βρύσες στα Χανιά.



Για τρίτη μέρα οι πυρκαγιές καίνε Κινέτα και Καλλιτεχνούπολη

Στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, η φωτιά έχει πλέον δύο μέτωπα, το ένα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το άλλο προς Αλεποχώρι. Σημειώνεται, ότι χθες εκκενώθηκαν με προτροπή των τοπικών Αρχών, τρεις οικισμοί στο Λουτράκι (Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι), καθώς και κατασκήνωση στο Αλεποχώρι.