Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κιμ Γιονγκ Ναμ



ΗΠΑ: ο ετεροθαλής αδελφός του Κιμ δολοφονήθηκε από το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ με VX

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δολοφονήθηκε από το καθεστώς με τη χρήση του παράγοντα VX, μιας νευροτοξικής ουσίας, κι επέβαλε νέες κυρώσεις στην Πιονγκγιάνγκ, γνωστοποίησε την Τρίτη η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.



Αντιμέτωπες με την ποινή του θανάτου οι δύο γυναίκες για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Η υπόθεση των δύο γυναικών που κατηγορούνται στην Μαλαισία για την δολοφονία του ετεροθαλή αδερφού του προέδρου της Βόρειας Κορέας έφτασε σήμερα στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, με έναν από τους δικηγόρους της αντιπολίτευσης να καταγγέλλει ότι δεν έχει λάβει όλα τα έγγραφα που έχει ζητήσει.



Μαλαισία: Στο δικαστήριο οι δύο γυναίκες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Οι δύο γυναίκες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλή αδελφό του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν οδηγήθηκαν σε δικαστήριο της Μαλαισίας σήμερα, ενώ φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Ένας από τους δικηγόρους τους, δήλωσε ότι φοβούνται για “μια ενέδρα στη δίκη,” χωρίς ωστόσο, τις ανησυχίες αυτές να τις συμμερίζεται η αστυνομία.



Οι αρχές της Μαλαισίας παρέδωσαν τη σορό του Κιμ Γιόνγκ Ναμ στη Β. Κορέα

Στη Βόρεια Κορέα παρέδωσαν χθες τη σορό του Κιμ Γιόνγκ Ναμ οι αρχές της Μαλαισίας, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση εννέα Μαλαισιανών που κρατούνταν στην Πιονγκγιάνγκ.



Η σορός του Κιμ Γιονγκ Ναμ θα παραδοθεί στις αρχές της Βόρειας Κορέας

Η σορός του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του ετεροθαλούς αδελφού του Βορειοκορεάτη ηγέτη που δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ τον Φεβρουάριο θα παραδοθεί στις αρχές της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας.



Ακόμα στην Μαλαισία βρίσκεται η σορός του δολοφονημένου Κιμ Γιονγκ Ναμ

Η σορός του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Μαλαισία τον περασμένο μήνα, βρίσκεται ακόμη στην Κουάλα Λουμπούρ, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Σουμπραμανιάμ Σατασιβάμ την ώρα που δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το πτώμα του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θα μεταφερθεί σύντομα εκτός χώρας.