Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

κετογονική δίαιτα



Κετογονική δίαιτα: Ποιες τροφές επιτρέπονται και τι παρενέργειες μπορεί να υπάρξουν

Η κέτωση και η κετογονική δίαιτα (δηλαδή εκείνη που επιφέρει κέτωση στον οργανισμό) έχουν μελετηθεί εκτενώς και έχει αποδειχθεί ότι έχουν σημαντικά οφέλη για την απώλεια βάρους.



Η διαβόητη κετογονική δίαιτα: Τα υπέρ και τα κατά

Κετογονική δίαιτα - Σήμερα, υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές τάσεις διατροφής που μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθείτε τι είναι καλό και τι κακό. Και ακόμα και τότε, μάλλον θα βρείτε μικτές κριτικές. Αν και ορισμένοι εμπειρογνώμονες επικεντρώνονται στα οφέλη, άλλοι εστιάζουν στα αρνητικά.



Κετογονική δίαιτα: Επιτρέπεται το αλκοόλ;

Το καλοκαίρι έχει σχεδόν φτάσει και λίγο πολύ όλοι ανησυχούμε για την σιλουέτα μας. Αν έχετε αποφασίσει να κάνετε κετογονική δίαιτα, γνωρίζετε ότι πρέπει να παραιτηθείτε από πολλές τροφές, όπως το ψωμί και η ζάχαρη.

Τι ισχύει όμως για το αλκοόλ;



Κετογονική δίαιτα: Τι είναι η κέτωση και τι παρενέργειες προκαλεί

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι κέτωση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει είναι ότι συγχέουν την “καλή” κέτωση με την “κακή” κετοξέωση, η οποία είναι εντελώς διαφορετική. Ενώ η κετοξέωση είναι μια σοβαρή κατάσταση που προκαλείται από τον ανεξέλεγκτο διαβήτη, η κέτωση είναι μια φυσική μεταβολική κατάσταση.