Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

κερε



Μήνυμα Κερέ (ΕΚΤ) στην Αθήνα: Μην περιμένετε ότι θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα με τις αγορές

Σαφές μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι η κατάσταση με τις αγορές δεν θα είναι πιο εύκολη από ό,τι με τους θεσμούς στέλνει το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ.



Κερέ: Ανάγκη άρσης της αβεβαιότητας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Την ανάγκη άρσης της αβεβαιότητας σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία τόνισε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, σε συνέδριο που διοργανώνεται σήμερα στη Φρανκφούρτη με θέμα «Ματιά στο χρηματοοικονομικό περιβάλλον της Ευρώπης-Ελλάδα: Επιστροφή στις χρηματοπιστωτικές αγορές;».



Φρένο από Κερέ στην αισιοδοξία για ποσοτική χαλάρωση

Η Ελλάδα κάνει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, όμως πρέπει να ξεκαθαρίσει αρκετά ακόμα εμπόδια προτού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάσει τη συμπερίληψη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ύψους 2,3 τρισ. ευρώ, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, σε συνέντευξή του στο Reuters.



Ενδεχόμενη νέα συνάντηση Τσακαλώτου με Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί, Κερέ

Πιθανή συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών ενδέχεται να έχει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.



Κερέ: Δεν συζητάμε νέο μνημόνιο

Εκτός συζήτησης βρίσκεται ένα τέταρτο μνημόνιο, αλλά είναι θέμα επιβίωσης για την Ελλάδα να επιτύχει το τρίτο πρόγραμμα, επισημαίνει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ.



Μπ. Κερέ: Η ελληνική κρίση έδειξε την αδυναμία του σημερινού μοντέλου της Ευρωζώνης

Η ελληνική κρίση έδειξε την αδυναμία του σημερινού μοντέλου της Ευρωζώνης, τόνισε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μπενουά Κερέ, προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται αργά και έχουν υψηλό κόστος για όλους.