Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Κεντρική Τράπεζα



Τουρκία: Η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια στο 50% – «Βουλιάζει» η λίρα

Λόγω της συνεχιζόμενης ανάγκης να αντιμετωπιστεί η άνοδος του πληθωρισμού, η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αύξησε την Πέμπτη το βασικό της επιτόκιο, από 45% σε 50%.



Αργεντινή: Παραιτήθηκε ξαφνικά ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής Λούις Καπούτο υπέβαλε αιφνιδίως σήμερα την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας Μαουρίσιο Μάκρι για προσωπικούς λόγους, ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της, εν μέσω των προσπαθειών για τη διαπραγμάτευση μιας νέας συμφωνίας με το ΔΝΤ για να αντιμετωπισθεί η νομισματική κρίση.



Η κίνηση των Ρώσων ενάντια στους πληθωριστικούς κινδύνους

Υπό την πίεση ενισχυόμενων πληθωριστικών κινδύνων, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας προχώρησε σε μια κίνηση που θεωρεί ότι θα την προστατεύσει από μια τέτοια εξέλιξη. Συγκεκριμένα, αύξησε σήμερα το βασικό επιτόκιο από το 7,25% στο 7,5%.

 



Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αύξησε το βασικό επιτόκιο κατά 625 μονάδες βάσης

Κατά 625 μονάδες βάσης αύξησε σήμερα το βασικό της επιτόκιο η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας σε μια κίνηση που ενίσχυσε τη λίρα και ίσως περιορίσει τις ανησυχίες των επενδυτών για την επιρροή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη νομισματική πολιτική.



Ο Ερντογάν πιέζει την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας για μείωση επιτοκίων

Σε μείωση επιτοκίων ζητά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προβεί η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας για να αντιμετωπιστεί η κρίση στην τουρκική οικονομία εξαιτίας της ανόδου του δολαρίου. 



Nέα μείωση επιτοκίου από την κεντρική τράπεζα της Τουρκίας

Τη μείωση των επιτοκίων για έκτο διαδοχικό μήνα, αποφάσισε η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, μετά και τις «επιταγές» του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για φθηνότερη πίστωση.

Συγκεκριμένα, η κεντρική τράπεζα μείωσε το επιτόκιο δανεισμού κατά 25 μονάδες βάσης, στο 8,5%, ενώ διατήρησε αμετάβλητο στο 7,5% το βασικό επιτόκιο επαναγοράς.