Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ



Ο Γέροντας Εφραίμ στην παρουσίαση της έκδοσης της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου «Φωτεινή Πορεία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ παρευρέθηκε και ομίλησε στην εκδήλωση παρουσίασης της φωτοαναστατικής ανατύπωσης των οκτώ τευχών του περιοδικού του Γυμνασίου Λευκονοίκου, «Φωτεινή Πορεία», που έλαβε χώρα στο οίκημα του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο» στη 



Αφιέρωμα στα 33 χρόνια από την Κοινοβιοποίηση της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τα 33 χρόνια από την κοινοβιοποίησή της και την ενθρόνιση του Καθηγουμένου της, Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού, εορτάζει σήμερα, Κυριακή των Μυροφόρων, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.



Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Μέσα στην Εκκλησία βρίσκει κανείς αυτό που του λείπει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο άνθρωπος επιτυγχάνει όταν βρει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.



«Ο Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης βίωσε το μυστήριο της υπακοής» (ΒΙΝΤΕΟ)

 

«Ο Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης βίωσε το μυστήριο της υπακοής». Αυτά είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και πνευματικός πατέρας της «Πεμπτουσίας» Γέρων Εφραίμ.



Διαδικτυακή Συνάντηση με τον Γέροντα Εφραίμ και με φίλους Ρουμάνους της πλατφόρμας Doxologia

Το διαδικτυακό περιοδικό Πεμπτουσία και το Doxologia διοργανώνει σήμερα στις 19:30 (ώρα Ελλάδος), τη Διαδικτυακή Συνάντηση με τον Γέροντα Εφραίμ, Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και φίλους Ρουμάνους της διαδικτυακής ρουμάνικης πλατφόρμας Doxologia.ro.



Γέρων Εφραίμ: Η μητρική επέμβαση της Θεοτόκου

Στην «μητρική επέμβαση της Θεοτόκου» αναφέρθηκε ο Γέρων Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, κατά την ομιλία του στην εορτή της Συνάξεως της Παναγίας της Παραμυθίας και στην εορτή του Οσίου Μαξίμου του Βατοπαιδινού, κατά την διάρκεια της πανηγυρι