Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2022 -

καθηγούμενοςΑγιορείτικο ΧΑΙΡΕ ΝΥΜΦΗ ΑΝΥΜΦΕΥΤΕ, από τον Καθηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ

Αγιορείτικο ΧΑΙΡΕ ΝΥΜΦΗ ΑΝΥΜΦΕΥΤΕ, από τον Καθηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ.Χριστούγεννα: Το αφανές γεγονός που άλλαξε τον κόσμο

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ ομιλεί για τη μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων και τις εξ αυτής σωτήριες συνέπειες για τον άνθρωπο.

 «Η Παναγία είναι το αγαλλίαμά μας. Σε αυτήν να προστρέχουμε!»

H Ομιλία του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου στον Ι.Ν. Αγ. Θέκλας στη Λάρνακα.

 Με λαμπρότητα η γιορτή της Παναγίας στο Βατοπαίδι (Φωτό)

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες  της Παρασκευής κράτησε η Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.
 
18 ώρες αγρυπνία 
 


Η ασκητική ζωή στο Περιβόλι της Παναγίας (Βίντεο)

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ μιλάει στον Ιερό Ναό αγ. Γεωργίου Πανοράματος στο πλαίσιο πνευματικών ομιλιών που έλαβαν χώρα τη Μ. Τεσσαρακοστή με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Θέμα της ομιλίας του Γέροντα Εφραίμ είναι: «Η ασκητική ζωή στο Περιβόλι της Παναγίας».Ο άνθρωπος γίνεται ελεύθερος όταν τηρεί τις εντολές του Χριστού (Βίντεο)

Για την ελευθερία του ανθρώπου για την τήρηση των εντολών και για την πνευματική διαδρομή μίλησε ο Γέροντας Εφραίμ στον Ιερό ναό Αγίων Αναργύρων στη Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας.
 
Η  σειρά αυτή των ομιλιών μέσα στην Τεσσαρακοστή ανέπαυσε πολύ κόσμο που τις μέρες αυτές περισσότερο έχει ανάγκη από πνευματική τροφή.