Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 -
Ξάστερος ουρανός

8 °C

Σήμερα, 27. Ιανουαρίου 2022

κατασβεση"Καήκαμε γιατί δεν είχαμε νερό, προσπαθούσαμε να σβήσουμε τη φωτιά με λεμονάδες"

Απόγνωση, θυμός, οργή, αναπάντητα ερωτήματα. Οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής χαμένοι κι οι ζημιές ανυπολόγιστες. Είναι ό,τι άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές στις καρδιές των ανθρώπων της Κινέτας.Λος Άντζελες: Πρόοδο στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς

Ένα ψιλόβροχο κι η πτώση της θερμοκρασίας βοήθησαν τους χίλιους και πλέον πυροσβέστες οι οποίοι συνεχίζουν τις προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο η μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά στην ιστορία του Λος Άντζελες να επιτύχουν πρόοδο χθες, όμως τοπικοί αξιωματούχοι επισήμαναν ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ακόμη.Τα Chinook της Αεροπορίας Στρατού στην κατάσβεση των πυρκαγιών (Βίντεο)

Κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου 2017, ο Στρατός Ξηράς, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, συνέδραμε σε επιχειρήσεις κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών, με την εκτέλεση 95 εξόδων με ελικόπτερα CH-47D (Chinook) της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ), για την αεροπυρόσβεση δασικών πυρκαγιών σε ολόκληρο τον Ελλαδικό Χώρο.Αλβανία: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης φωτιάς πάνω από μειονοτικό χωριό

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης του τελευταίου μετώπου πυρκαγιάς που μαίνεται πάνω από το ελληνικό μειονοτικό χωριό Γιαννιτσάτι στο Δήμο Φοινίκης.Ιταλός πυροσβέστης έκαιγε κάδους για να του αναθέτουν την κατάσβεση!

Μετά τους δεκαπέντε εθελοντές πυροσβέστες της Σικελίας που έβαζαν φωτιές για να κερδίζουν δέκα ευρώ την ώρα κατά το έργο κατάσβεσης, ο ιταλικός τύπος ασχολείται τώρα με μια παρόμοια περίπτωση, αυτή την φορά στη βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας.
 Φωτιά στην Καισαριανή: Συγκλονιστικές εικόνες από την κατάσβεση!

Η φωτιά στην Καισαριανή μπορεί να τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο άφησε πίσω της μεγάλες εκτάσεις καμμένης γης. Συγκλονίζουν οι προσπάθειες των πυροσβεστών.