Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

κατασκοποι



Απονομή χάριτος από το Λιθουανό Πρόεδρο σε 2 Ρώσους κατασκόπους- Ανταποδίδει ο Πούτιν

Η Ρωσία σχεδιάζει να ανταποδώσει, αφού η Λιθουανία απένειμε χάρη σε δύο Ρώσους πολίτες που είχαν καταδικασθεί για κατασκοπεία, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR).



Κατάσκοποι από Ρωσία και Κίνα στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες ζουν και δρουν εκατοντάδες ρώσοι και κινέζοι κατάσκοποι σύμφωνα με την διεύθυνση εσωτερικής ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Die Welt η υπηρεσία έχει προειδοποιήσει πως στις Βρυξέλλες δρουν πάνω από 400 κατάσκοποι από τις δυο αυτές χώρες.



Ακαδημία κατασκόπων στην ΕΕ - Ο ηγετικός ρόλος της Ελλάδας

Οι υπουργοί Αμυνας της ΕΕ συνεδριάζουν σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες και αναμένεται να συμφωνήσουν σε 17 νέα πρότζεκτ, υπό τη συμφωνία PESCO, που προβλέπουν τη βελτίωση της εκπαίδευσης και των υποδομών, μέχρι την ενίσχυση των θαλάσσιων επιχειρήσεων και των αεροπορικών συστημάτων, σύμφωνα με προσχέδιο, γνώση του οποίου έχει το Politico.



Μπαίνουν 6.500 «κατάσκοποι» στα χωράφια

Ο «Ψηφιακός μετασχηματισμός του γεωργικού τομέα» μπαίνει στην τελική ευθεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» θα εγκατασταθούν 6.500 τηλεματικοί σταθμοί στα χωράφια.

«Πρέπει να ποτίσει τα σπαράγγια, να μαζέψεις φράουλες και να ψεκάσεις τις ελιές». Αυτό το μήνυμα θα φτάνει στο κινητό του καλλιεργητή και θα δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες.



Ρωσία: Οι δύο ύποπτοι στην υπόθεση Σκριπάλ αρνούνται ότι είναι Ρώσοι πράκτορες

«Δεν είμαστε πράκτορες, κάναμε τουρισμό στο Σάλσμπουρι της Βρετανίας», υποστηρίζουν οι δύο ύποπτοι για την υπόθεση Σκριπάλ σε συνέντευξη που παραχώρησαν σε ρωσικό δίκτυο.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, ήταν αυτοί που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον πρώην κατάσκοπο Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του, Γιούλια .



Απίστευτη καταγγελία Ιρανού αξιωματούχου: Οι δυτικοί χρησιμοποιούν σαύρες ως κατάσκοπους

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση Ιρανού αξιωματούχου, ο οποίος υποστήριξε ότι η Δύση συνηθίζει να χρησιμοποιεί σαύρες και χαμαιλέοντες για να κατασκοπεύει το Ιράν.