Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

κατα πλακας



Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: Τα "αθώα" πρώτα συμπτώματα. Μην τα αγνοήσετε!

Η αιτία της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) είναι ακόμα άγνωστη. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η νόσος προκαλείται από κάποιους άγνωστους και απρόβλεπτους περιβαλλοντικούς παράγοντες και από τη γενετική προδιάθεση που μπορεί να έχει ο κάθε ασθενής.



Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας: Προσοχή στα ύπουλα συμπτώματα

Η 31η Μαΐου είναι για φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας. Η σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣκΠ) είναι μία από τις πιο συχνές ασθένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος (εγκέφαλος και νωτιαίος μυελός). Σήμερα περισσότεροι από 2.300.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν ΣκΠ.



Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: Προσοχή στα απλά πρώιμα συμπτώματα

Η σκλήρυνση κατά πλάκας (Multiple Sclerosis – MS) είναι μια νόσος με απρόβλεπτα συμπτώματα που μπορεί να ποικίλλουν σε ένταση.

Ενώ μερικοί άνθρωποι βιώνουν κόπωση και μούδιασμα, σε σοβαρές περιπτώσεις η σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να προκαλέσει παράλυση, απώλεια της όρασης και μειωμένη λειτουργία του εγκεφάλου.

Τι είναι η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ)



Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: Προσοχή στα απλά πρώιμα συμπτώματα

Η σκλήρυνση κατά πλάκας (Multiple Sclerosis – MS) είναι μια νόσος με απρόβλεπτα συμπτώματα που μπορεί να ποικίλλουν σε ένταση.

Ενώ μερικοί άνθρωποι βιώνουν κόπωση και μούδιασμα, σε σοβαρές περιπτώσεις η σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να προκαλέσει παράλυση, απώλεια της όρασης και μειωμένη λειτουργία του εγκεφάλου.



Αφρός καθαρίζει το δέρμα των ασθενών με ψωρίαση κατά πλάκας

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), η βελτιωμένη κάθαρση του δέρματος με τη χρήση του συνδυασμού καλσιποτριόλης/διπροπιονικής βηταμεθαζόνης έχει ως αποτέλεσμα και τηβελτίωση της ποιότητας ζωής των ενηλίκων ασθενών με κατά πλάκας ψωρίαση.



Νέο φάρμακο επιβραδύνει την πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των τελικών κλινικών δοκιμών ενός νέου φαρμάκου (BAF312) για τη σκλήρυνση κατά πλάκας ή πολλαπλή σκλήρυνση, τα οποία παρουσίασε η φαρμακευτική ελβετική εταιρεία Novartis το Σαββατοκύριακο, σε ευρωπαϊκό νευρολογικό συνέδριο για τη νόσο στο Λονδίνο.