Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 -
Heavy rain

16 °C

Σήμερα, 28. Οκτωβρίου 2020

ΚαστελλόριζοΤούρκικες φρεγάτες κατευθύνονται στο Καστελλόριζο

Τουρκικά πλοία έλαβαν διαταγή να αποχωρήσουν από τη ΝΑΤΟϊκή δύναμη SNMG2 και κατευθύνονται στο Αιγαίο.Απειλές Τούρκων με γυμνάσια έξω από τη Ρόδο

Η Τουρκία με νέα NAVTEX δεσμεύει, την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής, θαλάσσια περιοχή για έρευνες σεισμολογικού και υδατογραφικού χαρακτήρα. Απομονώνοντας το Καστελλόριζο και φθάνοντας μία ανάσα από την Ρόδο.Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Kαστελλoρίζου «Πέρα από τα Σύνορα» ταξιδεύει στην Αθήνα

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Kαστελλoρίζου «Πέρα από τα Σύνορα» έρχεται στην Αθήνα για ένα κινηματογραφικό τριήμερο, από τη 1 έως τις 3 Δεκεμβρίου 2017, στον Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού.Ασκήσεις με πραγματικά πυρά της Τουρκίας κοντά στο Καστελλόριζο!

Η Τουρκία ενισχύει την παρουσία της στο Αιγαίο όπως φαίνεται με μπαράζ απο NAVTEX που έχει εκδώσει τα τελευταία 24ωρα.


Mε δύο ΝΑVTEX η Άγκυρα «περικυκλώνει» το Καστελλόριζο εν μέσω Χριστουγέννων

Μέσα στις γιορτές η Άγκυρα επιλέγει να συνεχίσει την επιθετική πολιτικής στο Αιγαίο και με με δυο NAVTEX ποτ εκδόθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης δέσμευσε περιοχές στοο Καστελοριζο συνεχίζοντας την τακτική «αποκοπής» του νησιού και «πολιορκώντας» το εντός των τουρκικών ασκήσεων. 
 


Οι Τούρκοι αμφισβητούν με ΝΟΤΑΜ τα ελληνικά σύνορα στο Καστελλόριζο! (Φωτό)

Σχέδιο διαρκών προκλήσεων από την Τουρκία έχει ξεκινήσει από τη στιγμή που ο Ερντογάν αμφισβήτησε ευθέως τη συνθήκη της Λωζάνης. 

Των δηλώσεων ακολούθησε μπαράζ έμπρακτων αμφισβητήσεων με κάθε ευκαιρία, της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου, ενώ σήμερα η πρόκληση ήρθε για το Καστελλόριζο.