Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Καστελλόριζο



Η βρετανική Sun «βάφτισε» τουρκικό το Καστελόριζο γιατί είναι κοντά στην Τουρκία

Οργή προκαλεί το δημοσίευμα της βρετανικής Sun για το Καστελόριζο, με το οποίο όχι μόνο «βαφτίζουν» τουρκικό το ελληνικό νησί αλλά παράλληλα γίνεται και επικίνδυνη -πλαγίως δοσμένη- αναφορά για την εθνική κυριαρχία της χώρας μας.

Άραγε τα Φώλκλαντ είναι πιο κοντά στην Βρετανία ή την Αργεντινή;



Η θεωρία του Αριστοτέλους περί Επιείκειας σύγχρονη και για το Διεθνές Δίκαιο σήμερα

Μιλώντας στο 8ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο που οργανώνεται στο Καστελλόριζο, με θέμα «Η επικαιρότητα της θεωρίας του Αριστοτέλους περί Επιείκειας στο πεδίο του σύγχρονου Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου», ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.



Η Βάνα Μπάρμπα και οι συντελεστές του “Mediterraneo”, ξανά στο Καστελλόριζο, αυτό το καλοκαίρι..

Όταν η Ιταλία και τα Όσκαρ υμνούσαν τις ομορφιές του Καστελλορίζου κι  η Βάνα Μπάρμπα ήταν μαγική,  όπως το νησί, οι Ιταλοί αγάπησαν το Καστελλόριζο,  όπως και όλοι όσοι είδαν τότε την κινηματογραφική ταινία.Πέρασαν 30 χρόνια, και αυτό το καλοκαίρι, ηθοποιοί και συντελεστές θα βρεθούν ξανά,  πιθανότατα τον Αύγουστο,  στο νησί και θα κάνουν ένα μεγάλο πάρτι σαν αυτά που κάνει ο συνθέτης



Επίσκεψη Βαρβιτσιώτη στο Καστελλόριζο

«Η Νησιωτικότητα ως Προτεραιότητα για το Μέλλον της Ευρώπης» αποτελεί το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Καστελλόριζου το προσεχές Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 11 π.μ., με πρωτοβουλία και συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.



Τούρκικες φρεγάτες κατευθύνονται στο Καστελλόριζο

Τουρκικά πλοία έλαβαν διαταγή να αποχωρήσουν από τη ΝΑΤΟϊκή δύναμη SNMG2 και κατευθύνονται στο Αιγαίο.



Απειλές Τούρκων με γυμνάσια έξω από τη Ρόδο

Η Τουρκία με νέα NAVTEX δεσμεύει, την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής, θαλάσσια περιοχή για έρευνες σεισμολογικού και υδατογραφικού χαρακτήρα. Απομονώνοντας το Καστελλόριζο και φθάνοντας μία ανάσα από την Ρόδο.