Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Κασμίρ



Αδέσποτη σφαίρα Ινδών στρατιωτών σκότωσε 5χρονο κοριτσάκι στο Κασμίρ

Ένα πεντάχρονο κορίτσι σκοτώθηκε μετά από πυροβολισμό από Ινδούς στρατιώτες στα σύνορα με το Πακιστάν. 

Το παιδί περπατούσε έξω από το σπίτι της στο χωριό Polas στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ όταν μια αδέσποτη σφαίρα την χτύπησε στο κεφάλι. 



Κασμίρ: Τουλάχιστον 7 νεκροί σε συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην αμφιλεγόμενη περιοχή του Κασμίρ, από εκατέρωθεν πυρά πυροβολικού, μεταξύ του Πακιστάν και της Ινδίας, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους στην συνοριακή γραμμή.



Εισβολή ενόπλων σε κυβερνητικό κτίριο στο υπό ινδικό έλεγχο Κασμίρ

Δυνάμεις του στρατού της Ινδίας, αλλά και της τοπικής αστυνομίας έχουν περικυκλώσει κυβερνητικό κτίριο στο υπό ινδικό έλεγχο Κασμίρ, μετά την εισβολή ενόπλων σε αυτό, ενώ τμήμα του κτιρίου, φλέγεται.



Ινδία: Άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο Κασμίρ

Στην άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί πριν από 52 ημέρες στην περιοχή του Κασμίρ προχώρησε σήμερα η Ινδία.

Το μέτρο είχε επιβληθεί τον Ιούλιο, μετά τον θάνατο 22χρονου ενόπλου, που προκάλεσε αναταραχές με συνέπεια να σκοτωθούν περισσότεροι από 70 άνθρωποι, αλλά και να τραυματιστούν άλλοι 7.000 άνθρωποι.



Ινδία:επτά νεκροί σε πτώση ελικοπτέρου μετά από σύγκρουση με πουλί

Ένα ιδιαίτερα σπάνιο περιστατικό οδήγησε σε πτώση ένα ελικόπτερο στην πρωτεύουσα του Κασμίρ, με αποτέλεσμα τον θάνατο 6 επιβατών και της γυναίκας πιλότου.