Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

καρυες



To Άξιον Εστί στην Αθήνα για απαλύνει τον πόνο των Ελλήνων από την Εθνική Τραγωδία στα Τέμπη

Προς ευλογία και συμπαράσταση των Ελλήνων που δοκιμάζονται από την Εθνική Τραγωδία στα Τέμπη, το Άξιον Εστί, η Εφέστια εικόνα της Παναγίας που φυλάσσεται  στο Πρωτάτο του Αγίου Όρους, έρχεται στην Αθήνα από τις 15 έως τις 27 Μαρτίου.



Το Άγιο Όρος αντιδρά για το τραγούδι της Eurovision

Επιστολή συμπαράστασης προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου αποφάσισε να στείλει, σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου, η Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους με αφορμή την πανευρωπαϊκή προβολή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο το οποίο υμνεί τον διάβολο και την λατρεία αυτού και μάλιστα προωθείται από το κρατικό κανάλι ΡΙΚ της Κύπρου.



Άγιο Όρος: Στιγμιότυπα από τη λιτανεία του Άξιον Εστί..

Το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ εξασφάλισε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη σημερινή λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Άξιον Εστί στις Καρυές.

Την εικόνα συνόδευαν τα τέσσερα μέλη της Ιεράς Επιστασίας και περίπου εβδομήντα μοναχοί και ιερείς, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

 

Αλλαγή Επιστασίας στις Καρυές

Δείτε στιγμιότυπα από την αλλαγή Επιστασίας στις Καρυές του Αγίου Όρους η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου.
 
Ο Γέρων Παύλος Λαυρεώτης παρέδωσε στον Γέροντα Βαρνάβα τον Βατοπαιδινό...
 
Δείτε τις φωτογραφίες ΕΔΩ


Στο Άγιον Όρος ο Προκόπης Παυλόπουλος

Το Άγιον Όρος θα επισκεφθεί σήμερα, Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και είναι η πρώτη του επίσκεψη στο Περιβόλι της Παναγίας, μετά την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα.